Мечтата на всяка домакиня
Никол
Мога ли над фурната да поставя в шкаф микровълнова фурна, която не е за вграждане, като на нея оставя пространство 20см за обдухване? Фурната за готвене е широка 60см, а микровълновата е 50см , т.е. микровълновата като се постави в този щкаф ще има остояние от страничните страни по 5см.
Bobby - специалист
По принцип знам ,че може, но за по сигурно относно отстоянията спрямо стената прочети в книжката с която се продава микровълновата печка, там всичко е обяснено.
yani atanasov
Според мен е малко 5 см от двете страни,на мойта микровълнова в книшката пише 10-15 см от сяка страна,тоест отстрани отзад и отгоре .
Bobby - специалист
Иначе ще избухне в пламъци..?
masteradmin - майстор
Ако оставиш отгоре над фурната 15см. разтояние до горния рафт мисля 4е няма проблем. А най добре в горния рафт да се сложи декоративна решетка. Понеже топлия въздух отива нагоре. И по този начин може да намалиш разтоянието между горния рафт и микровълновата ето някой снимки на такива решетки.
Между другото сега е най модерно комбинирани микровълнова с абсорбатор само дето още са скъпи4ки.

Прикачен файл

Baukn_01_S.jpg
Baukn_01_S.jpg (99.01 KиБ) Видяна 6600 пъти

Прикачен файл

р.jpg
р.jpg (1.45 KиБ) Видяна 6600 пъти
Никол
на всички, които са ми отговорили. Послушах съветите Ви и вече поръчах кухнята и микровълновата ще бъде в шкаф, като отгоре ще има достатъчно място за за може да работи както трябва. Оказа се, че не съм единствената, която е поставяла така микровълновата си и майстора на кухненското обзавеждане беше достатъчно добре запознат с проблема.
Благодаря ви още веднъж!!!

Тема "относно вграждане на микровълнова фурна" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: