• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 31
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.

Бихте ли живяли в "сглобяема къща"

Анкетата завърши на пет окт 27, 2006 9:58 am

80%
да
16
20%
не
4
Няма гласове
още не съм решил, все още проучвам

Общо гласове: 20

PIP - майстор
Снимката дето я сложих беше за да покажа комбиниран вариант от тухли, дърво и изолация, който мен ме интересува. Само да вметна, че тухлите дето ползват са циментови само под земното ниво, от там нататък се зида с блокчета като нашия ютонг /като състав може да са по-различни, но на външен вид изглеждат същите/ - ползват 10см дебелина :shock: Външните тухли са си сто процента керамични единични тухли. От скоро тук междината между двата зида се пълни с вата. В началото са ги оставяли кухи, след това са почнали да пълнят наливно някои къщи с изолация от сорта на стереопорните топчета и сега вата. Говорих с един холандец, той каза че при тях най-често се строи с двоен зид и след това идва камиона с изолацията, дупчат няколко дупки в зида, пълнят междината и готово. Ставало за няколко часа. Между другото от това дето съм чул от строители тук нашия вариант е по-добър ако се направи както трябва, но тук не се използва защото е много скъп.
Rumpi Teslata - напреднал
Здравейте колеги,
От администратора бях помолен да се включвам в тази тема, защото се занимавам със сглобяеми къщи.
Ние почти във всяка къща монтираме бойлери. Един бойлер 80 литра е около 90 - 100 килограма и се държи на 2 куки. За да закачите кякава тежест на стена ако е до 30 кг се ползват дюбели за гипс картон. Ако обаче теглото е по-голямо се прави подложка под гипс картона в самата конструкция. Ако се процедира с кухнески шкафове примерно. В конструкцията се поставят дървен фриз с размери 90 х 130 - 150 мм и дебелина между 40 - 62 мм и на него окачваме каквото кажете. Не са падпали никъде все още бойлери и шкафове.
Не ми харесват тез 'колибки' и това си е! :|

Нека първо се представя, и поздравя създателите на този форум с прекрасната инициатива. :)

По темата личното ми мнение е, че тези колиби твърдо не се връзват с девиза 'моя дом-моя крепост' на който държа.

Доводите са ми следствие 15 години живот в подобна къща, и професията ми която е ежедневно свързана със строителство.Тоест ясни са ми нещата, както от кухнята, така и от потребителската страна.

Както някой беше споменал преди мен основен недостатък е шумоизлоцията.Зная, че много производители твърдят обратното, дават таблици, примери и тн. но това е просто търговски трик.Само човек който е живял в подобна знае за какво точно става въпрос.Чува се не само всеки звук вътре, но и вибрациите идващи отвън са доста неприятни, ако примерно къщата ви е близо до пътна артерия по която се движат тежки камион, автобуси или не дай си боже трамваи или влак.Няма да ви казвам какво става пък, ако комшията отгоре реши да направи купон и му се доиграе хоро-жална им майка на спящите под гредорената фантазия.
Не бива да се забравя опасноста от пожар.Дървото ГОРИ без значение с какъв химикал са го мазали.И не само, че гори ами като се запали къщурката ви изгаря ДО ОСНОВИ за отрицателно време/30 мин/ и пожарната не идва да спаси каквото е останало от вашата къща, ами да предпази комшиите от същата участ.
Да не забравя и приятната алтернатива да си завъдите 'домашни' любимци като мишки/които обожават топлите пространства между стените и пода/, дървояди, термити и пр. заради които в 'братска' Америка например всяка година си викате специализирана фирма която да ви опуши къщата.Естествено за това удоволствие се бръкваш солидно в джоба. :-D
Освен това с каквото и да е ипрегнирана дървесината тя гние и се криви ако е изложена продължително време на вода.Тоест подръжката на такава къща е ....
И на последно, но не най-маловажно място искам да припомня, че за да живеем ние в евтините дървени къщички ежегодно се изсичат милиони тонове дървесина.

И за край една мъдра поговорка: Не съм толкова богат, че да си позволявам да купувам евтино.
Тани - модератор
Радвам се да чуя мнение на човек който е живял в такава къща! Надявам се да отговориш на на няколко въпроса , и да ми дадеш материал за размисъл относно толкова афишираните предимства на сухото строителство!

1. Наистина ли мишките не могат да живеят и дори бягат от минералната вата в стените? А насекомите ? Моля също да уточниш мнението ти подкрепено ли е с факти или просто така мислиш!

2. Като стана въпрос за материали и за това че си работил в сферата на строителството би ли ми казал от какво е изградена типичната къща в Англия . Интересуват ме външните стени - материали отвън навътре и приблизителни дебелини! Също така и вътрешните преградни стени?
Благодаря ти предварително!
popoci - специалист
Ами то ако трябва да сме точни и панелното строителство влиза в графата сглобяемо, разликата е че се налага специфична механизация за да се осъществи.

Ето един от видовете с външен тухлен слой ,който е неносещ. В случая това е хибрид между типичното английско строителство с двойна тухлена стена и американската система за сухо строителство с дървена конструкция и дъсчена обшивка.

Прикачен файл

B1.JPG
Тук поне пода е от бетон, но може да се изпълни и от дърво
B1.JPG (153.46 KиБ) Видяна 15843 пъти
ЗДРАВЕЙТЕ,
АЗ ПРЕДЛАГАМ ИЗГРАЖДАНЕ НА КЪЩИ НА ПРЕНЦИПА НА СГЛОБЯЕМИТЕ.ИСКАМ ДА ВИ УВЕРЯ ЧЕ ПРАВИЛНО ИЗГРАДЕНА ТАКАВА КЪЩА НЕ ПРИТЕЖАВА НИТО ЕДИН ОТ ПРОБЛЕМИТЕ ЗА КОИТО СПОМЕНАВАТЕ.ОТНОСТНО ТОВАРОНОСИМОСТТА НА СТЕНИТЕ ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЧЕ СТЕНИТА НЕ СА САМО ОТ ГИПСОКАРТОН.ГРЕДОРЕДА ВЪРУ КОЙТО Е ИЗГРАДЕН ПОДА НА ВТОРИЯ ЕТАЖ СЪЩО СЕ УКРЕПВА ДОСТАТЪЧНО ЗА ДА НЯМА ВИБРАЦИИ.В ЕДНА ПРАВИЛНО НАПРАВЕНА КЪЩА БЕЗ ДА СЕ ПРАВИ ИКОНОМИЯ ОТ МАТЕРИАЛИ ШУМО И ТОПЛО ИЗОЛАЦИЯТА СА ПЕРФЕКТНИ.КАЗВАМ ВСИЧКО ТОВА НЕ САМО КАТО ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ТАКИВА КЪЩИ А И КОТО ПОТРЕБИТЕЛ

Прикачен файл

DMC_00015_.JPG
DMC_00015_.JPG (50.03 KиБ) Видяна 15675 пъти
Creator - напреднал
Eto Vi edin nedostatak, tipichen za njakoi raioni na stranata:

Ako njakoi etnicheski balgari sega se zamisljat, kak da Vi vljazat v kashtata ot tradizionen vid i da se poogledat, to pri gipsovite steni tezi liza njama da imat nikakav problem - dva ritnika ili dva udara s kirka i te sa vatre.

I sledva malka neprijatna iznenada za sobstvenika!





:oops: :oops: :oops:

ПИШИ НА КИРИЛИЦА!
Тани - модератор
Има много по-лесни начини да се влезне в едно жилище и крадците ги знаят! Никой не влиза през стените , а и явно не си разбивал гипскартон , за да твърдиш че е лесно! Декември месец правихме от гипскартон .... трезора на банка Пиреус в София! Ако те не разбират от крадци и обири..... :?
Стефан - майстор
_ _ ._ , _ _ ._ , _..
Последна промяна от Стефан на нед ное 08, 2009 2:13 pm, променено общо 1 път.
Osiris - специалист
За съжаление по нашите земи е имало и ще има крадци но тва не значи (че бай Пешо кат живе на 13 етаж там сред облаците дет и пиле не прехвръква и стените му са лят бетон от комуналното строителство) че не го обраха и не не псува кат обран поп тъй че в къщичката си е истината еле и да има два метра дворче още по гот като е направена и с изолации за да не плащаш луди сметки е пък връо на щастието :? :lol:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 31

Тема "Плюсове и минуси на къща построена чрез сухо строителство?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: