Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
АЛФ - напреднал
Изхвърли всичко от гаража, което привлича гризчачите. Не вярвам да влизат само заради кабелите. Оттносно уплътняването- ако има нещо "вкусно", те ще влязат докато вкарваш колата. :-D
perlsite - помощник
Ще влезнат... но още на следващият ден ще излезнат... Съвсем друго си е да влизат безпроблемно като в обществен бардак :lol:
Освен това ще искам да запълня с нещо и всички дупки откдето мога да се проврат :) Не може да няма начин да се направи това за което питам ;)
mim - специалист
нивото на гаража не е ли вече повдигнато заради водата
ако го задигаш повече няма ли да задира колата отдолу

и аз мисля, че гумата е най-удачна, достатъчно е да ги спре на входа, а й няма да навява сняг вътре :)
perlsite - помощник
Нивото сега е не повече от 4-5см, така че има голям мегдан за това.
Както казах проблема е, че не искам да дупча/режа/заварявам чужда врата. Най-безобидно и лесно за изпълнение ми се струва да забъркам някаква смес и да я излея :) В интерес на истината вариантите са хиляди, но конкретно търся съвет как да направя прага :) Може би не биваше да споменавам, че причината за това са мишки ;)

П.П. Аватара ти кърти в контекста на темата :lol:
АЛФ - напреднал
[quote="perlsite" В интерес на истината вариантите са хиляди, но конкретно търся съвет как да направя прага :) ]
Ако искаш само праг, можеш да го излееш тип "спящ полицай", но пък ако влезе вода в гаража, трябва от някъде да се отцеди. Другия вариант-цяла замазка на гаража на нужното ти ниво. Имай впредвид луфта м/у вратата и прага/зимата се надува от студеното/. Успех :)
Стефан - майстор
perlsite написа:
...:) В интерес на истината вариантите са хиляди, но конкретно търся съвет как да направя прага :) Може би не биваше да споменавам, че причината за това са мишки ;)

..:lol:
Май сам не знаеш какво ти трябва. :? :lol:
За мишките има котки всякакви, капани всякакви, електронни устройства.... и т.н.
За прага ти трябва цимент+пясък+вода. А, кофа и мистрия. Разбъркваш, и оформяш прага както ти харесва. Ако и това не можеш, никакви съвети няма да ти помогнат. Освен да платиш на някой, който разбира от тая проста операция.
perlsite - помощник
Това мога да го направя, да определено. Само дето няколко души ми казаха, че е смешно да го правя по този начин.. имало далеч по-добър начи за да издържи дълго и да не се изрони от влизане/излизане с автомобила.
Ако знаех как нямаше да питам. Ако търсех някой на кого да платя нямаше да пиша точно в този форум ;)
Освен това в близост до гаража няма електричество, така, че използването на машини за рязане, пробиване, заваряване и т.н. е почти невъзможно... :lol:
reevil - специалист
oсвен да излееш прагче друг вариант е да залепиш плочи с подходяща дебелина.
щом нямаш електричество не ти остават много вариант, а най-лесния и удобен е с прагче!
нека специалистите кажат с какъв разтвор да го направиш, само цимент и пясък /по-силничък/ или да има и чакъл в него
според дебелината му сложи няколко дължини тел или 6мм арматурка да държи
kons - напреднал
Преди 10-тина години ( маика му и прасе колко отдавна беше ), когато бях в казармата, в поделението което служех, имаше едни ракети, заради които имахме парно и в спалното помещение.
Отделно в гаража на ракетите приличаше на операционна, всичко лъщеше и светеше. Температурата беше контролирана. Вратите бяха обшити в кожа от вътрешната страна.

Но, да не се оплесвам. Първото нещо което правеше впечатление, при влизането в един от тези гаражи, беше направеният дваисет-триисет сантиметров канал, широк 10-15 сантиметра, точно след входната врата, по неината дължина, та дори малко по дълъг. Каналът дори беше облепен с тънка алуминиева ламарина. ( пак се отплеснах ). Идеята му беше да не могат гризачите да влизат в гаража. Падаха в канала и там си оставаха.

Знам че идеята едва ли ще ти допадне, но просто се сетих и реших да споделя, как инжинерите от "Варшавския Договор" са решавали проблемите с гризачите.
perlsite - помощник
reevil написа:
нека специалистите кажат с какъв разтвор да го направиш, само цимент и пясък /по-силничък/ или да има и чакъл в него
според дебелината му сложи няколко дължини тел или 6мм арматурка да държи
Да, определено подобен тип постове се надявам да чета, че да стане перфектно ;)
kons написа:
беше направеният дваисет-триисет сантиметров канал, широк 10-15 сантиметра, точно след входната врата, по неината дължина, та дори малко по дълъг. Каналът дори беше облепен с тънка алуминиева ламарина. ( пак се отплеснах ). Идеята му беше да не могат гризачите да влизат в гаража.
Звучи готино, почти като крепост около която се изкопава дълбок ров и се пълни с вода :lol: Би било забавно, но мисля, че комшиите ще ме помислят за луд ако почна да копая около гаража :lol:

Тема "Гараж - как да задържа мишките извън него?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: