Всички имаме коли, нали ?
crez - майстор
Ето тук руски вериги "направи си сам"
http://mikrob.ru/viewtopic.php?f=251&t=40583
ZMeyGorianin - майстор
Mиналата зима си купих "Китайки" за 30-тина лв. Пътя покрай къщата ми в едно село зимата става кална река. Спират да минават дори джипове. Когато ги сложих за първи път имаше към една педя сняг. Без проблеми се замъкнах до в къщи. След това снега се стопи, което влоши още повече положението! Понеже ме домързя да сваля веригите карах с тях в калта из селото до като бях там /2 седмици/ без да закъсам някъде! Дори съм минавал по наклонена бетонирана площадка където веригите буксуваха и издълбаха бетона. Без да се скъсат!!! Колата е хидравличен Ситроен с променлив клиренс.
илко илиев - специалист
здравейте. виждал съм и вместо вериги,да слагат и въженца-прекарани през джантата и вързани здраво.тоест на гума по 4-5бр.и човека си се движеше.пробвал съм и на лед помагат много.
nakatasan - специалист
Това е интересна идея за самоделно направени вериги. Харесва ми, че могат лесно да бъдат поставени и лесно да се махат. Точно за много труден участък като катерене на заледен наклон.

http://forum.vwclub.bg/download/file.ph ... &mode=view
shotik - майстор
nakatasan написа:
Това е интересна идея за самоделно направени вериги. Харесва ми, че могат лесно да бъдат поставени и лесно да се махат. Точно за много труден участък като катерене на заледен наклон.

http://forum.vwclub.bg/download/file.ph ... &mode=view
Ха,ха, ха ! Това е моя снимка от списание "Направи сам " !
sinfon - специалист
didoni_ написа:
https://www.olx.bg/ad/plastmasovi-verig ... 6o06c.html :partyman:
Здравей! Или просто си купи 1 пакет от дебелите свински опашки. :)
При условие, че за 25лв има метални вериги, знаеш ли кога ще си купя 10 свински опашки за 22лв? :-D
1115 - специалист
17г карам собствена кола и не съм слизал от нея.
Никога не съм имал сериозен проблем с боксуване, но това до сряда.
На един заледен участък в една вилна зона падна голямо бутане и дърпане.
Джип 4х4 с шосейни зимни гуми сам едвам излизаше, но ако тегли кола нямаше шанс. Изгорихме много нафта с бутане, дърпане и 2 часа време, накрая слезнахме до града и от Еврото взехме едни вериги за 23лв.
Ако се ползва описанието се слагат за 5 мин и свалят за 1.
Изкараха ме все едно бях на асвалт.
Вече стават задължителен елемент от всяка моя кола. Вчера смело карах и пак ги използвах. Не ги сложих по описанието и загубих двойно време за слагане и 10 мин за сваляне. Българска работа.....


П.П. Това със свинските опашки може да е оферта за еднократно закъсване, но в студ не си представям да стане бързо слагането. Ще измръзнат ръцете ви.
lov - майстор
За това към веригите и зимата поне един кат някакви дебели работни ръкавици.За предпочитане са тези с гумено покритие поне от към вътрешната страна. Па да не кажа че са си задължителни да се намират из багажника. Все ще ви спасят ръцете да не се цапате и за друга работа.
А за вериги всякакви става но те не са за състезание а колкото да се измъкне колата от положението. И ако се наложи да се кара по дълго задължително се притягат и наглеждат от време на време. Защото след първоначалното слагане те се наместват и отпускат по тази причина.

Тема "направи си сам вериги" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: