• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
zmeios - специалист
Моят предпазен клапан на бойлера има монтирана отдолу "чашка", после една пластмасова тръбичка, която отвежда капенето в канализацията.

Правил съм си експерименти (местя го от канализацията към бутилка), събира поне 50-100 мл вода на денонощие.

Капането от предпазния клапан е нещо нормално. Аз обаче имах късмет че бойлера ми е в коридорна ниша, в която има изкаран и канализационен отвор (с идеята там отдолу да се слага пералня)

П.С. Имам високо налягане в захранването със студена вода, даже някъде в тоя раздел на форума имах моя тема за редуцир вентил.
lov - майстор
Съвсем нормално е да ти се повиши налягането. При загрявянето на водата в бойлера разширението и няма от къде да се конпенсира. И както ти е обяснил колегата нормално е да ти прокапе предпазния клапан. При мен го има същия ефект и за да избегна по високото налягане в системата просто пререгулирах предпазния клапан на по ниско налягане да си отваря. И също съм го отвел в канализацията с едно тънко маркуче.
rifad - помощник
Здравейте,темата е доста стара но проблема ми е идентичен (високо налягане) 8,5 - 10,5 bara ,през 2 - 3 седмици сменям гумички на батериите на 2 месеца пълнещия механизъм на казанчето, палчето на възвратния клапан съм го стегнал с изолирбанд но не много оставих го да капе като е свободно си тече като ракия дори на студен бойлер,монтирах си редуцир вентил 3/4 инсталацията ми е 1/2 ефект няма от ВиК искаха да ми монтират редуцир но видяха че имам и е качествен не е Китайски опитаха се да го донастроят играха си 1ч и нищо като се пусни чешмата го настройват на 2бара манометъра си показва 2бара като се спре чешмата и стрелката отива на 8,5 - 9 бара. ---- Някой може ли да ми каже този редуцир как намаля налягането , според мен той го регулира при отворена система да подава равномерно ,при затворена система това налягане къде отива,остава си по тръбите и надува системата и почва да капе чешми клапани,не съм компетентен по тия работи но аз така си го обеснявам, ако има компетентен за редуцир вентила как работи моля да разясни ,
jekasus - майстор
вт юни 04, 2019 11:47 pmLazarGanev написа:
Глупости
Не са глупости, филтър му трябва преди редуктора - малко боклуци и няма да работи.
LazarGanev - "Велик майстор"
Досега не съм виждал такъв монтаж ( с филтър). Пък и У-филтъра колко ще спре? Той е едър, а стъклен филтър не става да сложиш - ще се пръсне.
kozl - майстор
ср юни 05, 2019 12:30 amjekasus написа:
филтър му трябва преди редуктора - малко боклуци и няма да работи.
+1. Филтър но какъв :?
Необходимостта от филтър е логична при честата подмяна на контактните елементи на спирателната арматура.
Некакво съдържание има във водата, което поврежда повърхностите на "гумичките".
И така като е поработил некакво време редуцир вентила и вече не може да спира до нула дебит и на практика вече регулира от този дебит нагоре. Примерно ако е застанала песъчинка м-у затварящите контактни повърхности, то тази песъчинка осигурява некакъв малък луфт на незатваряне и от там се процежда водата при затворен вентил :shock: На практика в затворено положение има утечка.
Предполагам същото се получава и с другата арматура.
Най-целесъобразно е да се вземат проби от водата за изследване и да се установи ко има в нея, за да се подбере филтър, който ще върши предназначението си. Примерно в къща за гости имаха проблеми с пясък. Водата си беше и видимо мътна.
rifad a ти нямаш ли механичен филтър "шир потреба"?
rifad - помощник
Филтър нямам, това ми е втори редуцир .първия който сложих беше същото без ефект но беше 1/2 от ВиК ми казаха да монтирам по голям 3/4 мотирах 3/4 пак без ефект от самото поставяне.не мисля че боклуци по тръбопровода ми првят проблем .
kozl - майстор
ср юни 05, 2019 8:24 amrifad написа:
Филтър нямам, това ми е втори редуцир .първия който сложих беше същото без ефект но беше 1/2 от ВиК ми казаха да монтирам по голям 3/4 мотирах 3/4 пак без ефект от самото поставяне.не мисля че боклуци по тръбопровода ми првят проблем .
Продължавай с мисленето, но.....
Това де писах, не е от мислене, а от опит.
А пък има значение и съдържанието на разтворени минерали във водата. Тука де софийската бвода е дна от меките води и пак има налепи по металните части. Скоро свалих блокирал от налепи обратен клапан. Е верно, минали са повече от 10 години, ма и аз па не знам кога точно е блокирал. Може и на първата година да е :?
Antonii - майстор
Няма какво да му мислите тези редуцири за да недъжат налягането значи имат вътрешен пропуск.
Решението е прочистване и ревизиране на уплътнителните повърхности, или нов, както са ви писали хората по-горе.
А причината да се скапе толкова бързо хората са ви я написали.
Все пак тръбопровда не е само този у вас, а този от водоизточника до вас.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Високо налягане на водата" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: