Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
MamaMy - майстор
При мен беше подобен казус, но къщата беше в пъти по-здрава. Бях отделил 6000 лв. с идеята да направя вътре баня, тоалетна и мокро помещение в една от стаите и да се прекара вода и канал. Трябваше да се изкопае и яма. След поредното увеличение на цените преди 2 години за 6000 имах баня и тоалетна с ВиК и фаянс без нищо друго. За ямата, канала, чистата вода и копането похарчих общо 1800 лв. Само багера взе 350 лв. Отделно доставката на материалите и транспорта на майстора глътнаха доста средства тъй като не ги бях предвидил, а разстоянието е 16 км от града. От тогава съм направил кухня и спалня, няколко подпорни стени и осветление в двора. Сигурно има и милион дребни неща които не се виждат, но почти съм удвоил цената на къщата. Останали са толкова многонеща за които свърших финансите, че сигурно няма да ми стигне живота да ги направя.
Привет
Добре а каква сума ориентировачно може да посочите ако речем че искаме да запазим тази къща ,но просто да се реновира ? предварително благодаря
babyrose - помощник
Да са ви живи и здрави ,ние сме на 6 и 8,пaлуваме до безумие:)
Филма сме го гледали ,голям смях голяма лудница,но някак си мотивира,не мислиш ли?
Аз не се сърдq от критики приемам ги ,но просто се учудих защото като поразгледах форума и катo видях ,ама едни къщи-съборетини и хората ги правят и никoй не им казва " бутай "а помагат как да се направи!!!Това ме озадачи.Иначе сте прави ,за тия пари де факто само земята купуваме,поне това се информирах че там са си високи цените .Ето например казвате ,че ако тухлите се ронят(макар че това все още не го знам,в събота)да се бута.А в друга тема господина се прехвалва от всички ,понеже една направо съборена къща и тухлите се ронят, а той я наблъскал с цимент и нещо др ,замазал и ето -yра за него .Е това ме учуди,ако може да ми го обясниш?
zmeios - специалист
rumeniak написа:
Ако от прочетеното до тук не ти стана ясно < ... > по добре да не казвам нищо за да не обидя някой
Абсолютно се присъединявам към това мнение. Особено след като прочетох "добре, а колко ще струва да се реновира, а не да се бута". При положение че 2 страници обясняваме че това не е къща, а подгизнала плевня с изгнил покрив, и НЕ МОЖЕ да се реновира (или поне не срещу сума, по-малка от тази на нов строеж)
rumeniak - специалист
До тук ми стана ясно че каквото и да си говорим все пак си решила да я купиш. Мисля че ще е малко банално да кажа "после да не кажеш че не сме те предупредили" а просто ще ти пожелая безнервни ремонти и безумно много късмет с майсторите. Питате за сметките - от снимките категорична цена не може да се даде но за приличен ремонт около 35 000 лева а за нещо наистина добро към 45 000.
jekasus - майстор
Ако основи са здрави и няма напукани стени ,къщата спокойно може да се ремонтира. Мястото е с ток и вода , къщата не е незаконен строеж,при такива условия глупаво да се предлага да се прави нова къща при наличие на само 90 хиляди лева за инвестиция. Но с тези три снимки нищо повече не може да се каже.
PIP - майстор
Нямам представяа как вървят цените на местата в София, но ако си намерите терен, който/където ви устройва за 50--60х.лв може да си построите 140м/2 нова къща. За мен това е по-добрия вариант, но ще отнеме повече време.
mitaka_vk - специалист
Ако се поразтърсят могат да намерят и за по малко пари. Моя парцел го взех за 40 хил лв. Което смятам е доста изгодно, но е нужно много търсене и обикаляне. Също и по възможност среща със собственика без присъствие на човек от агенция за недвижими имоти.
ribnikolaevi - майстор
Между другото, коя година е построена тази къща?

Тема "Моля за малко помощ ,преди да купя къща:)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: