• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Привт на всички :)

Вече мога да се причисля към групата на ремонтиращите.
Имам проблем и много ще се радвам да дадете идеи и да споделите опит. Предварително се извинявам ако някъде е коментирано по форумите, разглеждах много, но така и не открих.
Качвам скица и се надявам да мога да обясня какви са ми дилемите

Искам да направя втора тоалетна, която нямаме за съжаление. Също така не мисля, че това е най-доброто разпределение за голямата стая - трапезария+кухня+хол. Ще ми се и кухнята да не е в този ъгъл. От информацията, която събрах до момента разбрах две неща - първо с тръбите за мръсната вода е сложно, защото трябва да се даде наклон, но пък и в никакъв случай не е невъзможно да се прави такова преустройство.
Коридорът е тесен и дълъг, което ме вбесява, защото не може да се сложи никаква мебел или шкаф, който все пак да има функции да побира някакъв багаж.
Аз лично имам някакви идеи, но ще се радвам ако вие споделите вашите.
Предварително благодаря :)

Прикачен файл

apt_rai_uno_1.jpg
apt_rai_uno_1.jpg (204.48 KиБ) Видяна 5475 пъти
ribnikolaevi - майстор
Ще си опиграя с разпределението ти, но трябва да имаш предвид едно нещо: Втора тоалетна ще можеш да направиш само НЕЗАКОННО! Ако си наясно с това и си съгласен си струва да се коментира нататък.

Ти на кота нула ли си, между другото?
Да - на кота нула сме. След дълги терзания решихме, че е по-добре да имаме пространство.

За тоалетната - честно казано не съм запозната много за узаконяването и има ли изобщо начин, но съм склонна да опитам. Важна ми е втората тоалетна.
ebahti - майстор
иии къв закон може да ми попречи да си правя колко си искам кенефи в СОБСТВЕНОТО ми жилище??? :evil:
crez - майстор
Какво значи това"Да - на кота нула сме". Ако все още не е построен вашия апартамент, то нямате никакъв проблем да се договорите с проектанта и инвеститора (и с майсторите не на последно място)за вътрешни промени, без това да засяга устойчивоста на блока.
panalov - специалист
Уточни къде искаш да преместиш кухненския бокс за да каже как трябва да се процедира по нататък.
Също така и втората тоалетна.
С гардероба в атрето може да се реши така.

Прикачен файл

apt_rai_uno_1_148[1].jpg
apt_rai_uno_1_148[1].jpg (72.28 KиБ) Видяна 5389 пъти
Да уточня - апартаментът е построен. Всички вътрешни стени и точки за канали и контакти са готови, измазано е, подовите замазки са сложени.
Искахме да направим разместването в движение. Инвеститорът нямаше нищо против, майсторите също. Само архитектът не пожела да направи нов план за ВиК, за да може това да се случи, защото майсторите не искаха да пипат нищо без план или там както му е името. Така че сме пред свършрн факт.
Аз, въпреки това, имам огромно желание да си направя жилещето така, както ми е на сърце.

Кухнята мислех евентуално да се премести на правата стена, която е на детската стая.

Ebahti - надявам се това за тоалетната да го казваш искрено.
Аз също съм чувствителна към разместванията в моя собствен апартамент, но ще го правя така, че да не причинявам неудобства на съседите.
panalov - специалист
Кухнята мислех евентуално да се премести на правата стена, която е на детската стая.
А отдушник за аспиратор на тази стена няма
А трапезната маса къде?- в другия край на стаята ли?
Хайде де каже как искаш ти да стане разместванета ,че да помагаме.
Panalov - ако се премести кухнята там, може в ъгъла с извивката да се сложи кръгла маса. А от другата страна на стаята /там, където е кухнята по план/ да е мека мебел.
Приемам всякакви други идеи, затова пуснах и темата :)
sasooooooooo - "специалист"
Не забравяйте да почерпите :-D
Успех

Прикачен файл

apt_rai_uno_1_148 sasooooooooo.JPG
apt_rai_uno_1_148 sasooooooooo.JPG (80.83 KиБ) Видяна 5363 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Преустройство на апартамент. Помощ :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: