• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 20
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
penata - специалист
А аз ги чакам с нетърпение -да поевтинеят,че тях мога да си ги налепя колкото си искам :-D
hygro - майстор
:lol: Пролемът на LED осветлението е абсолютно идентичен с проблема на луминесцентното, а именно луминесценцията :lol:

Ето с какво подмених традиционните крушки из нас:

Прикачен файл

halogen-energy-saver.jpg
Халогенни "енергоспестяващи" - CRI = 100
halogen-energy-saver.jpg (54.04 KиБ) Видяна 4516 пъти
penata - специалист
леле каква пресна , пресна снимка
моите уважения ,но правилно сметнат ток през диода го прави почти вечен за разлика от луминисцентната

П.П.тази крущка на пръв прочит не вярвам да изкара дълго
1 тея -на 220 волта -лесно сигърмят
2 според мен и е малко пространството за охлаждане
така си мисля но експлоатацията ще покаже
Милен - майстор
penata написа:
***но правилно сметнат ток през диода го прави почти вечен за разлика от луминисцентната***

Защо си мислиш че другите не са вечни, всяка лампа може да се направи да изкара векове, но няма да им излезне сметката :lol:

Виж тука как една "обикновена" нажежаема лампа си свети повече от 100 години и не и пука за екологията.
hygro - майстор
Веднага проверяваме. Обикновената крушка, поставена в тази лампа, има температура на балона 144°C, а както се вижда от току що направената термография, външният балон на халогенната не надвишава 92°C. Съвсем прилична температура...

А и не ми пука, дали светодиодът ще надживее Вселената - искам максимално комфортна светлина. При това изискване халогенката просто няма алтернатива...

Прикачен файл

bulb-thermographie.jpg
Старчески тремор - размазах образа :)
bulb-thermographie.jpg (38.47 KиБ) Видяна 4495 пъти
Милен - майстор
При цена на халогената 4лв за 2000ч срещу 0.5лв за 1000ч на обикновена, човек ще се позамисли. Като си сметнеш и консумираната енергия за времето на светене, декларираната икономия от 30% спада на около 20%. Излиза, че и с тези субсидираме някой друг.
Spokoiniq - майстор
Хигро, моля те, ако ти се намира цокъл G9 за малките халогенки(като гледам същото като в показаната крушка, но без втория балон) направи едно сравнение с термографа.И на мен ми се върти идеята че охлаждането им е афиф само и само да влязат в стандартния Е27 цокъл.
hygro - майстор
Кварцовия балон не трябва да е много студен, за да протича правилно халогенния цикъл в крушката. Термокамерата, дето съм взел за задоволяване на детското в мен :) е с обхват до 250°C, така че няма да може да измери температурата на голия балон.

А и ако трябва да бъдем коректни, инфрачервените измервания на гладки повърхности са трудна работа, но за случая, след прилагането на някои "секретни" термографски трикове, :) приемам достатъчна за практиката точност.
penata - специалист
hygro написа:
Кварцовия балон ........достатъчна за практиката точност.
експериментът ще покаже (практиката) от теб се иска да споделиш

иначе за екологията ми е през центъра на гащите ако може така да се каже,ако не може извинявайте :-D
sasooooooooo - "специалист"
Ако някой се е ориентирал към този модел крушки, в магазина на "Филкаб" - Бургас ги продават за около 5лв/брой.

Прикачен файл

philips genie.JPG
philips genie.JPG (8.55 KиБ) Видяна 5477 пъти
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 20

Тема "Компактни луминесцентни лампи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: