• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 31
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.

Бихте ли живяли в "сглобяема къща"

Анкетата завърши на пет окт 27, 2006 9:58 am

80%
да
16
20%
не
4
Няма гласове
още не съм решил, все още проучвам

Общо гласове: 20

PIP - майстор
Няколко снимки и лек коментар към тях.

Прикачен файл

IMG_0743.jpg
Същата къща от вътре.
IMG_0743.jpg (84.14 KиБ) Видяна 13447 пъти

Прикачен файл

IMG_0739.jpg
Тази къща може би може да се нарече, че е строена чрез сухо строителство. От външната страна на тази дървена конструкция ще се зида с единични тухли, които ще дадат външният облик на къщата. И тая къща видях, че са я завършили, така че ще се опитам да я с
IMG_0739.jpg (55.02 KиБ) Видяна 13447 пъти

Прикачен файл

IMG_0443.jpg
Това е къща в UK която може да се нарече, че е масивно строителство. От тук на горе обикновено е микс от тухли, дърво, дървени плоскости и метални греди, преминаващи в покрив и под покривно пространство, най-често ползвано за спални, бани и кабинети. Къща
IMG_0443.jpg (114.13 KиБ) Видяна 13447 пъти
Тани - модератор
Стефан написа:
ЕВРИКА!!!! Гипскартон - материал само за затвори. По здрав и от гранит! :? Граф Монте Христо ряпа да яде.


Стефане , дай ми идея къде мога да си съхранявам 5 килограма злато , но да няма жива охрана и да не е в банкова институция!

Преди 2 години в Карлово откраднаха на един познат златар споменатото количество . Намираше се в центъра на града на съвсем оживено място .Стомамено бетонна конструкция, блиндирана врата, включен СОТ (3S) , 1000 килограмов сейф с две касови ключалки , на 100 метра от РПУ !

Нито една ключалка не беше разбита и бяха изключили по някакъв начин сота , така че стените са им най-малкия проблем!

Моли се да не решат да влязат , защото твоите специални ключалки няма да те спасят! Вече никой не слага решетки на прозорците , така че само някой малоумник ще троши стената , при положение ,че може да счупи стъклото , за да влезне! А и картон, гипсфазер и Итонг се режат по-лесно с трион ,отколкото се чупят с кирка , а още по-малко с ритник! Са целта между външните два пласта гипсфазер се поставя стоманена ламарина и по този начин стената става доста по устойчива от тухлена такава! Това обаче е излишно според мен и за дом няма смисъл да се прави! Аз разчитам повече на СОТ. Ако крадеца е достатъчно компетентен да се справи със СОТ-а надали аз ще представлявам интерес за него , а дори да е така , надали някаква преграда ще може да му се опре!

Ако мислиш че говоря празни приказки ето какво се получи преди 14 часа с един патрон Codkey . Това само след 30 секунди работа с акумулаторна отверка! Жената чиято врата отворих като видя какво усилие ми костваше да вляза ,чак се учуди , че предния път са и разбили вратата с щанга , а не са влезнали по този начин! И че втория път са прецакали ключалката , но не са успели да влезнат!

Прикачен файл

Patron.jpg
Patron.jpg (42.62 KиБ) Видяна 13438 пъти
Стефан - майстор
_ _ ._ , _ _ ._ , _..
Последна промяна от Стефан на нед ное 08, 2009 2:14 pm, променено общо 1 път.
masteradmin - майстор
Да не се откланяме от темата тя е за : Сухото строителство и къщите. Аз съм на 36 години невиждам защо да строя вила която ще издъжи 100 години като ще ми трябва максимум 20. Така че аз съм с 2 ръце за сухото строителство. Надявам се все някога да имам време за вила :)
П.П. PIP снимките са уникални дай още.
Стефан - майстор
_ _ ._ , _ _ ._ , _..
Последна промяна от Стефан на нед ное 08, 2009 2:15 pm, променено общо 1 път.
masteradmin - майстор
Ти видя ли някой да е написал това е къщата на баща ми или на дядо ми ? Не е до егоизъм просто модата и материалите се сменят. Предпочитам сина ми да си построи собствена къща, а аз да му помагам. Друго си новичкото.
Старите коли държаха по 30-40 години, а сега новите са за 10-15 г. Капиталисти какво да ги правиш. Минаваме към друг стандарт. Яко кредити и всеки е богат и си взема ново.
От сглобяема до сглобяема къща има голяма разлика. До тук прочетеното, оставам с впечатлението, че се коментират "американският" тип къщи. А съществуват и финландски тип, за който нищо не се споменава. Аз съм в дървообработващият бранш и имаме много положително мнение за дървените къщи. Ще се радвам да чуя отзиви от Ентусиасти и препатили.
:? dobre de kajete kolko 6te mi struva edna takava kh6ta od 100m2 bez obzavejdaneto. Na edin etaj ,na absolutno ravno mesto
sxematon - напреднал
здрастии :) .
Относно закрепването на по-тежичките предмети.
Миналото лято ми се наложи да монтирам един 50-53 инчов телевизор
на стена от ГК на лепене. Добитъка тежеше към 40кг стената бе на отстояние към 3-4см на места. монтажа направих с пвц дюбели 10х10
4бр. Аблолютно никакъв проблем да се достигне тухлената стена и да се закрепи здраво. При по тежки предмети могат да се използват фабрични или самоделки лайсни чрез които напрежението се разпределя между две или повече точки.
За монтажните къщи аз съм твърдо за. Лесно бързо и без много хамали на обекта :lol: . Последното ни изпълнение беше фасадна баня-тоалетна със щендерен профил 10 и покрив ондулин (красотица). Съжалявам ама не мога да кача снимки форматирах си хард-а без да искам :sad: [/list][/quote]
tihogr - специалист
гипскартона се чупи най-лесно с глава за справка Leonardo :)

Иначе мен ме интересуват цените на тези къщи спрямо апартамент например.
Ако имам парцел например кое ще ми е по-изгодно да си построя такава къща или да си купя апартамент в някои квартал.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 31

Тема "Плюсове и минуси на къща построена чрез сухо строителство?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: