• 1
  • 2
Връзката между 2 свята
ebahti - майстор
то не е трудно да си свършиш добре работата....амаа тва с рязането на толко много малки плочици и то еднакви и отгоре на сичко да ти проверяват всяка плочка ми идва в повече......нервак съм бе :-D
silllveto - Майсторица
Плочиците не са малки, 10х10 са. Въпросът е дали става наистина красиво като при фабричното рязане. Така на снимката ми харесва. :)
dito - специалист
Чапара, :2thumbs:
silllveto написа:
Плочиците не са малки, 10х10 са. Въпросът е дали става наистина красиво като при фабричното рязане. Така на снимката ми харесва. :)
Защо да не става - первазчетата за коридора и бокса си ги рязах сам и то с потрошен китайски флекс и според мен се получи доста равно. Но с диамантен диск не ставаше толкова добре, приплъзваше по малко преди да захапе и явно иска много сигурна ръка за да стане прав сряз. С обикновени дискове за камък ми беше много по-лесно. Ама как пуши... :igitt:
2betrendy - специалист
мерси за мненията :)

bisplus/panalov: ооо, недей мисли така... и тука пият много бира и има много майстори който да работят добре (абе като в България е, има такива и онакива, зависи на какъв случиш). Имам снимки от къщата на моя приятелка (германка) където само германци са и работили, и ако знаеш какви пипкави неща... мойте плочки са бял кахър в сравнение :-D

ebahti/chapara: майстора е младо момче (35 годишен)

silllveto: да, плочките не са много малки, малко по-малко от 10 на 10 са

при фабричното рязане има шлиф на плочката и става по-фино. Понеже тези плочки са малко груби (както големите, така и черните), се получи добре. Ако ставаше въпрос за финна плочка с гланц примерно, ми се струва че нямаше да се получи хубаво.

аааа... и да доуточня - не съм седяла с камшика до майстора. :lol: Просто помагах - тои реже, аз контолирвам и после заедно нареждахме пъзела ... с бира и "на мохабет" стана бързо.

а за инструментите ... като някой склад за инструменти съм станала - от китайски до маркита и бош синята серия.. хахаха... майстора ми вика "ми ти повече инстументи имаш от мене, отваряй една фирма тука в Германия и идвам да работя - инвестициите вече са направени".

та по темата ... смятам че наистина всичко е възможно, само човек да има желание и смелост да експериментира. Колко ли скучно би било за един майстор цял живот да нарежда квадратни плочки 33 на 33 см ... то тогава не бира, а дрога сте започне да взема от праволинейност и еднотипие (това сега в къга на шегата, разбира се) :-D
solo5 - майстор
silllveto написа:
надали стават като фабрично рязане, защото фабричните не са само изрязани а имат и плавна извивка в края
продават се много модели 10х10, но явно не са били в цвета който е искал клиентът :?
chapara - майстор
dito написа:

Защо да не става - первазчетата за коридора и бокса си ги рязах сам и то с потрошен китайски флекс и според мен се получи доста равно. Но с диамантен диск не ставаше толкова добре, приплъзваше по малко преди да захапе и явно иска много сигурна ръка за да стане прав сряз. С обикновени дискове за камък ми беше много по-лесно. Ама как пуши... :igitt:
Говорех за електрическа машина,която реже с вода,няма прах,има отбивач с който можеш да отрежеш 100% ви еднакви плочи,и която реже и на 45 градуса и на герунк.Моята трета такава е "Бриколина" :roll:
сола 180 - специалист
На мен също не ми харесва, дори на снимка пък съм сигурен , че на живо е още по-зле.
Ама щом на недоказалите се в чужбина майстори им харесва значи е ОК.Или Ya Ya :lol: :lol: :lol: .
2betrendy - специалист
мерси на всички за мненията! Дето има една приказка "На вкус и цвет, тавариш нет!" ... та в този смисъл уважавам и мненията на тези които не им харесва. :)
недоказалите се в чужбина майстори им харесва значи е ОК
сола 180: дали майстора се е доказал или не, това не го знаеш, така че моля те не коментирай. Факт е, че на мен ми харесва и майстора също е много доволен от работата си - какво по-хубаво от доволен клиент и доволен майстор? :?:
  • 1
  • 2

Тема "още един коридор (теракот)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: