Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Justy - майстор
Кой ще управлява контактора като не можеш да пипаш часовника?
petrov_be - специалист
мисля, че ми трябва нещо подобно на схемата на justy
никога не съм монтирал контактор
има таймери които могат да управляват котакто или.....
от 6 до 22 да се захранва от дневна ен. след 22 до 6 от нощната

http://download.hager.com/Hager.bg/file ... 09_112.pdf
Justy - майстор
Знаеш ли къде са контактите на двойнотарифния часовник? Има часовници с нормално отворен контакт, има и с превключващ. С това оправяш ли се?
petrov_be - специалист
justy нямам достъп до чесовниците.
Тук всичко е монтирано в едно табло което е пломбирано, само автоматичните предпазители преди електромера се подават от таблото
след електромера са иведени проводници 2х10 или 3х10 и на тях ние си връзваме таблата
moimoimoi - майстор
ето тази схема мисля че ще ти свърши работа
другото за което се сещам:
купуваш реверсивен пускател ,на двата контактора слагаш двете захранвания от нощната и дневната на изхода си закачаш бойлера
единствено трябва да сложиш мост на пусковете за да е постоянно включено, и от където има ток съответния контактор ще е включен и ще захранва бойлера
естествено е добре да се сфазират за застраховка ако залепне контактора

Прикачен файл

бойлер.JPG
бойлер.JPG (21.85 KиБ) Видяна 4435 пъти
Junak - майстор
Намираш контактор със 3 норм.отворени и 3 норм.затворени групи контакти. Бобината на контактора свързваш към захранването от таблото за нощтна. Към 3 норм.затворени свързваш захранването от дневното, а към 3 норм.отворени - от нощтното. Дано си разбрал, че хич не ми се чертае
moimoimoi - майстор
Junak написа:
Намираш контактор със 3 норм.отворени и 3 норм.затворени групи контакти. Бобината на контактора свързваш към захранването от таблото за нощтна. Към 3 норм.затворени свързваш захранването от дневното, а към 3 норм.отворени - от нощтното. Дано си разбрал, че хич не ми се чертае
колега забравяш много важни подробности
1- автора каза че при тях няма фаза и нула а са 2 фази по 120 волта :idea: :arrow: което значи по голям ток
2- обикновено нормално затворените контакти са оперативни а не силови и няма да издържат

и да попитам автора- колко киловата е бойлера?
petrov_be - специалист
боилера е 2000вата
господа можели този таймер http://download.hager.com/Hager.bg/file ... 09_112.pdf
захранен от таблото за дневна ен. да управлява контактор по схемата която justy нарисува ?
lz1wvm - специалист
може,що да не може.Но схемата на moimoimoi в случая е по добре.
petrov_be - специалист
сигурно пиша глупости но....... :-D
можели в "нормално положение" контактор да свързва дневното с бойлера и едва когато програматора "комутира" или незнам как са казва
контактора той да првключва от нощната към бойлера
мисля че по този начин се избягват изброените в погорните постове опасности

линк за подобен контактор ?

Тема "бойлерът да работи на дневна и нощна ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: