Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Osiris - специалист
ами направи си канализация със септична яма и в такива периоди минавай към ямата а като се засуши източвай към канализацията :wink:
stanimir62 - специалист
С тази яма ще станем като утаиник на цялото село и при проливни дъждове ще се пълни за час.
Osiris - специалист
не и ако я ползваш само ти това се прави с байпас на канала
затваряш отклонението от централния канал което итва към твоята къща и саваш самостоятелен когато падне налягането в канала си отваряш отклонението и си ползваш канализацията :?
alata_69 - специалист
приятел намери по добре зареден магазин за ВИК части и си купи готов клапан за мрусен канал продажа се готов само трябва да го измонтираш на удобно за тебе място(да имаш достъп до него за да можеш да го почистваш от време на време). цената му е около 200 лв.
PS. ЗАБРАВИХ ДА КАЖА ЧЕ ДЕИСТВА НА ПРИНЦИПА НА ТОПКАТА ДЕТО Я ПОКАЗА КОЛЕГАТА
mitaka_vk - специалист
Само дето забравяте да кажете чи при такива води които нахлуват при него от селото съществува едно нещо наречено подприщване. И тогава вместо от селото ще се дави в собствените си нечистотии.
Osiris - специалист
mitaka_vk написа:
Само дето забравяте да кажете чи при такива води които нахлуват при него от селото съществува едно нещо наречено подприщване. И тогава вместо от селото ще се дави в собствените си нечистотии.
тук колегата е много прав като има постоянно налягане на този така наречен клапан как той аджеба ще се отвори да ти източи мръсната вода :shock: :?
значи един вид трябва да му се пусне налягане по високо от колкото е от другата страна на топката за да се отвори да изпусне водата и пак под въздействие на налягането да се затвори :shock:
stanimir62 - специалист
При нас това с наводненията не е ежедневие.Това с клапана от двеста лева ми хареса. Но при тая криза ми се ще нещо от науката направи си сам/ невольо помогни ми/ Благодаря на всички които се отзовават към нашето нещастие. Но времето не дава да предприема някакви деиствия и към момента 08,02,2010 положението се приближава към наводнение на къщата и двора. :?

Тема "Хора, моля помагайте!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: