Много интересна и все по-често дискутирана тема.
nasco2 - специалист
Зависи от паркета този на Барлинек е доста сполучлив, но нито един паркет не можеш да го заливаш с вода. Освен един който се води ламинат за баня производителят гарантира, че няма да падне и капка вода между фугите а в нашият магазин мострата стои потопена в легенче с вода. Но е скъпичък 70.00лв за м2. С трислойният паркет относно движението си прав по малко е но ако се получи после става кофти с цикленето, ако някъде се е икривил много веротно да лъсне долният слои който обикновенно е чам и седи по светъл.
ribnikolaevi - майстор
Е, не става въпрос за целенасочено заливане, но в една кухня винаги се случва на пода да попадне течност.
Трислойните, които са на клик и са залепени помежду си, не гарантират ли водата да остане на повърхността, докато се забърше? Иначе фугата между стената и паркета смятам да я запълня с разни силикони-миликони, мастици-барбалици.
nasco2 - специалист
ribnikolaevi написа:
.
Трислойните, които са на клик и са залепени помежду си, не гарантират ли водата да остане на повърхността, докато се забърше?
.


Ако се забърше и не стои водата няколко часа няма да имаш проблем.
ribnikolaevi - майстор
Ок, мерси, благодариние на разговора тук ми идва следната идея: Там, където имам водопровод, ако стане авария, водата да има ограничено разливане (да ходи където аз искам) и да си влезе във подовия авариен сифон. Струва ми се технически изпълнимо. Другата вода ще е от разсипана тенджера/чиния и ще попадне на пода с човешка намеса, съответно ще има и намеса при избърсването.
parketmilanov - специалист
идеята не е лоша но все пак консултирай с ВИК мастер , че си е друга специалност сифоните, а за паркет в кухня, може освен дъб и други дървесини които иматсравнително малко линейно разширение /Тик, Ясен, Мербо или Мербау който какту си го е кръстил но аз, независимо че от преди 1 вата междуплеменна война се занимавам с паркет те съветвам -Сложи си теракот или камък в кухнята !!! това си е истината ...или поне 10 ина м2 като обособен кухненски бокс,защото колкото и да се пази и да е хубав паркета и здраво дърво и неВероятен лакът и най-добрите майстори в Софийско или някое друго поле, пак ще се случи някой сакатлък и я ще се надуе паркета , я някоя тенДжурка ще издрънчи на пода ,чашка счупена испаднала от миялната, Миялната вземе да прелее и да наводни , все такива неща.та Те тава е .
иначе ако е гарга да е рошава-Родезийски Тик-от 115 до152лв в зависимост от размера-без монтажа и няма да ЗГРЕшиш! :)
iveliks - специалист
Колеги препоръчайте ми дъбов паркет от къде да си купя но да е с добра геометрия търсеният ефект при нас е дълги паркетини и с изразена текстура тоест да не е първо качество и незнам това дали няма да се отрази на правилната геометрия.
Spokoiniq - майстор
Балканпаркет, с.Българене, Ловешко.Турска фабрика с много добро качество, обаче бачкат основно за износ, та трябва да си го вземеш на място.Цените са перфектни, наполовина от тия на алчните задници от Демет например.50/8/2,2см екстра качество беше 52 кинта , имам офертата някъде.Ето го в мойта кухня, залепен, с вакса Осмо

Прикачен файл

kuhnq_parket.jpg
kuhnq_parket.jpg (89.64 KиБ) Видяна 4565 пъти
iveliks - специалист
Колега пусни офертата да сравниме цените .А твоят е станал добре а лепенето към пода ли е или нут перо
Spokoiniq - майстор
Лепене върху пердашена замазка.
sensi - специалист
Е чак пък главорези от Демет. Ноември ходих в магазина им и ми дадоха ценова листа. Но имах път до с. Българене и си взех от там. Трето качество 25/4/2 излиза 35 лв, франко цех производство. Ето ценовата листа на Демет и снимка как е станало в нас.

Прикачен файл

P1100207.JPG
P1100207.JPG (49.54 KиБ) Видяна 4404 пъти

Прикачен файл

Ценова листа - Демет паркет.jpg
Ценова листа - Демет паркет.jpg (47.94 KиБ) Видяна 4404 пъти

Тема "Естествен Паркет - Масив" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: