Всичко за дърводелството
bikerider_ - специалист
Здравейте!
Имам следния проблем - балконска врата, пакет с 2 врати, дървена дограма, и... счупена брава. Повредената врата е вътрешната. Езикът си е в гнездото на рамката на вратата и не може да помръдне, понеже дръжката на вратата превърта без да прибира езика и по всичко личи, че причината е счупена брава. Може ли ключар да я отвори или ще трябва да изрежа с флекса около гнездото на езика на бравата, за да я отворя? Благодаря за съветите!
mcm - специалист
Предполагам, че бравата е обикновена, тогава пробвай да свалиш дръжката и с чук и здрава отверка да избиеш повредената част назад в бравата, ако успееш през отвора стигаш до езика и избутваш, ако не успееш по този начин, вземаш голяма и здрава отверка и пъхаш като лост срещу езика постепенно натискаш напред и едновременно ползваш като лост, малко ще се нарани вратата но после с кит ще я оправиш.
Ако не си уверен в това което трябва да направиш викни дърводелец.
bikerider_ - специалист
Обикновена е бравата, да. Човекът, който я е затворил последен ми казва, че не е заключена, макар че аз се съмнявах в обратното в началото. А интересното е, че и ключът на бравата е заял и не помръдва нито към заключване, нито към отключване.
Колкото до дръжката, и тя ще отиде по дяволите, понеже за да се свали ще трябва да се среже - оказа се, че нитът държащ 2-те дръжки заедно е между 2-те врати и е недостъпен. Май ще трябва да отворя някоя подобна брава за да съм наясно, ако избия гнездото на дръжката какво да търся точно, за да издърпам езика назад.
pet.kan - специалист
пробива се отвор ф5-6 мм в касата да съвпане със средата на езика и с тънко и остро шило/отвертка се избутва при късмет
bikerider_ - специалист
pet.kan написа:
пробива се отвор ф5-6 мм в касата да съвпане със средата на езика и с тънко и остро шило/отвертка се избутва при късмет
А при нещастие? :? :-D
Не че нещо де, ама това ми се вижда като шанс за успех 1:20.
escutcheon - специалист
bikerider_ написа:
pet.kan написа:
А при нещастие? :? :-D
Не че нещо де, ама това ми се вижда като шанс за успех 1:20.
Викаш ключар! :-D
При мен шанса е 20:1 :-D

Тема "Отваряне на врата със счупена брава?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: