То новото строителство за нищо не става, по поринцип.Стени по 24 см.Моята къща е строена преди много години и зида е около 48 см - две тухли по дължина.
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
EDI
- майстор
32 мнения в "DAIKIN ?"
wizli
- специалист
zmeios написа:Аз имам наблюдението, че при ново строителство шумът на вътрешното тяло всъщност няма чак такова значение.какъв е модела на твоя климатик?
Знам че звучи тъпо но е именно така. Външното тяло предава бръмчене и вибрации през стената, и го усещам далеч по-силно. Може би и заради характера на звука, вътрешното съска, а компресора отвън вибрира като Москвич на магистрала...
Предполагам обаче че в панел ще е по-друго. Но при мен тухли + ГК предават всичката аларма от външното вътре
zmeios
- специалист
wizli написа: какъв е модела на твоя климатик?Ами аз ползвам два, и двата го правят.
Спалнята е Мидеа мсм-9хр или нещо подобно -- абе последния модел преди да забранят официално р22, класически сплит. В хола е фуджитсу DC инвертор, това което в България се води висок клас. И двете вибрират, а са грамотно сложени. Трябва да поровя за точния модел на холния. Мидеата е 2-3 годишна, а другото е от тази година, обслужвани са добре и двете. И двете топлят на -15, макар да имам дълбоки съмнения към КОП-а им при тази температура

И в двете помещения, под -10 трябва да им 'помогна' малко с радиатори, независимо че изложението е добро (югоизток и двете)
...
Сега като си помисля, май не е редно да се оплаквам. В сравнение с рекета на Крадификация София, или с цената на обикновен радиатор, вибрацията от външното тяло е просто рай. За дърва и въглища в апартамента няма да говоря - все пак не съм селска маймуна.
Едната фирма ми предложи Електра FLO30 за 2690лв. без монтажа ,другата Дейкини 8.5 KW за 2000лв. с монтажа.
Моля за съвет,става дума за търговски хранителен обект 50 м2 около 130 м3
Благодаря предварително
Моля за съвет,става дума за търговски хранителен обект 50 м2 около 130 м3
Благодаря предварително
laary
- специалист
zmeios написа:Аз имам наблюдението, че при ново строителство шумът на вътрешното тяло всъщност няма чак такова значение.Може ли тогава външното тяло да се монтира на тавана на къщата с цел по-нисък шум.Тавана е неизползваем - включително и за много ценни вещи, които в последствие отиват пак на боклука.
Знам че звучи тъпо но е именно така. Външното тяло предава бръмчене и вибрации през стената, и го усещам далеч по-силно. Може би и заради характера на звука, вътрешното съска, а компресора отвън вибрира като Москвич на магистрала...
Предполагам обаче че в панел ще е по-друго. Но при мен тухли + ГК предават всичката аларма от външното вътре
Тема "DAIKIN ?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература