Всичко за дърводелството
Здравейте,
Занимам се с дърводелство като хоби в свободното време. За пръв път пиша в клуба макар, че отдавна го следя.
Сдобих се с банциг. Машинката е много запазена, но доста стара.
Основния и проблем е, че част от гумения бандаж на едното колело липсва. Поразпитах тук там, но никой не се наема да вуканизира нова гума. Молбата ми е:
1. Дайте фирма или човек които може да свърши тази работа. И знаете ли долу горе колко струва?
2. Може ли да лепна аз някъква гума и как?
3. Какво би станало ако работя без гумата. Ще плозвам машинката доста рядко около 1 -път месечно. Друг проблем освен шума ?
колелото е Ф40.
Днес почистих колелото и приготвих пърче гума( от вътрешна на трактор) . Май да пробвам а ? :?
ralev - специалист
пробвай, можеш да сложиш и корк вместо гума, основният проблем е: - лентата на банцига се движи на пред и на зад и ако няма гума или нещо което да омекотява чепраза на лента заминава бързо и неравномерно

уважавай машината за да ти служи дълго и да работиш с удоволствие
griffin - майстор
Колега, намираш гума подходяща за случая ти в смисъл дебелина и профил, предполагам вътрешна от нещо ще стане, режеш си размера който ти трябва и лепиш с монтажно лепило(силикон) дето го дават по рекламите и забравяш :-)
Благодаря.
Звех си лепило Loctite 480. Почиствам, обезмаслявам и каквото стане.
В най-лошия случай - един монтаж и демонтаж на колелото в повече.
griffin - майстор
Ми пич това лепило поне като го гледам е от сорта на каноконлитите, т.е след като изсъхне става твърдо в твоя случай не знам дали това е удачно т.к предполагам гумата от натиска на лентата може би ще има някакви деформации и лепилото може да се напука и да опада, не случано подсказах с монтажен силикон т.к той става полутвърд след като засъхне, ама пробвай де :-)
hameleon - специалист
Корк,но технологичен до колкото знам,че се казва,съм използвал за бандажиране на колелата на моя банцик.Вече десетина години го ползвам без да има проблем.
Почиства се повърхността на колелото,намазва се с хелметекс,по същият начин и подготвената лента от корка се намазва-изчакваш 15-20 мин. и след това се слепват двете повърхности,след 24 часа може да се постави лентата и да се започне работа.Аз използвах две ленти корк за да обиколя цялото колело.
Благодаря на всички за мненията. Липнах до вече.
Пробвах - около два часа поработих без проблем.
Ако се отлепи ще пробвам със силикона. Лепипото наистина е момнетно, но е със съставка каучук и уж с повишени харахтеристики на удар. Ще видим....

Успехи на всички
аз пък работя с банциг собствено призводство и до сега не съм ползвал гума за колелетата само трябва да внимаваш зъбите да са извън колелото като го настройваш да се върти
bou81 - специалист
я дай снимки на правения банциг че съм решли и аз да си правя
glupak - специалист
Най-лесно е с корк. Става и много бързо...
На банцизите, които ремонтирам (текстилни) им вулканизирам гума.
Трябва да има и малък радиус за да се центрова лентата - около30-50 мм.
Досега съм работил с "Желаст" на гара "Искър". Симпатични, работят грамотно и щлайфат добре. Но то е за текстилните банцизи. За дърво - корк! Лепи се с неопреново лепило от типа на "Прома" или "Хелметекс"
Успех!

Тема "колело на банциг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: