напълно съм съгласен със Спокойния. Моята баня я държа отворена че става жега вътре. Само дето ръждяса отвратително за три години. Чакам я да се пробие че да си купя неръждясваща. Алуминиева или хромникел ще му мисля. Така че ако ще е в банята т.е ще се мокри при къпане трябва да е неръждавейка.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
plamen_peev
- специалист
41 мнения в "Какви лири да си купя"
plamen_peev
- специалист
и още нещо: като си правех парното ме убеждаваха че нямало нужда от лири в тоалетите. Ставало топло, изпарявала се водата от сифоните и замирисвало на канал. Верно замирисва ако оставиш сифоните без вода, но ако държиш на хигиената и ги миеш редовно този проблем отпада, а който не е сядал на студено седало в къща не може да разбере разликата.
2betrendy
- специалист
Не искам да объркам никoй - не съм специалист. Казвам това което на мен ми каза уж специалист - по сметки излезе, че ми трябват около 1.850 Вата за отопление на банята. По този повод ми каза, че една лира хич няма да ми топли ... само за тоалетничка става, но не и за голяма баня. Имам 10 ребра алуминиов радиатор които уж е тия 1.850 Вата и е топло. Има ли въобще лири с мощност 1.850 Вата?
А лирите по принцип и аз много ги харесвам, но вие ме уплашите с тази ръжда ... не са ли ВСИЧКИ лири неръждавейка - нали все пак за мокро помещение се произвеждат?

А лирите по принцип и аз много ги харесвам, но вие ме уплашите с тази ръжда ... не са ли ВСИЧКИ лири неръждавейка - нали все пак за мокро помещение се произвеждат?

armagedamian
- специалист
naskov написа:Може да се направи по поръчка2betrendy написа: Има ли въобще лири с мощност 1.850 Вата?Може и да има, ама аз поне не съм виждал

plamen_peev
- специалист
Моята баня е 5 квадрата с една външна стена. Лирата не си спомням колко кв е но по размери е 60х110 и топли повече от достатъчно, още повече че не е под прозореца както пише в дебелите книги.
2betrendy
- специалист
Моята баня е 5 квадрата с една външна стена. Лирата не си спомням колко кв е но по размери е 60х110 и топли повече от достатъчно, още повече че не е под прозореца както пише в дебелите книги.при мен е към 17 квадрата, две външни стени, два сравнително големи прозореца.
сметнаха ми, че на 1 м2 ми трябват около 110 Вата мощност - от там идват тия около 1850 Вата.

armagedamian
- специалист
2betrendy написа:Стоманена лира ,прахово боядисана 600/1800 -165лв/без ДДС 1880Вт. сега я открих в ценовата листаМоже да се направи по поръчкаarmagedamian знаеш ли случайно на каква цена - оринтировачно ? Питам за сега само от любопитство, с моята баня приключихме вече, но знае ли човек може да реша един ден да сложа една лира.Както казах, харесвам лирите.

Има и Алуминиеви ама не са описани.
armagedamian
- специалист
2betrendy написа:110 Вата ми се видят малко.Колко е висока банята .Външни стени има ли,как са изолирани и т.н.И при все това малко ми се виждат.17 кв. е доста голяма баня.Моята баня е 5 квадрата с една външна стена. Лирата не си спомням колко кв е но по размери е 60х110 и топли повече от достатъчно, още повече че не е под прозореца както пише в дебелите книги.при мен е към 17 квадрата, две външни стени, два сравнително големи прозореца.
сметнаха ми, че на 1 м2 ми трябват около 110 Вата мощност - от там идват тия около 1850 Вата.
Тема "Какви лири да си купя" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература