Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
rebroto - специалист
извинявам се много .Имам проблем със стълбищно осветление.
Става въпрос за следното.
Когато пусна напрежение лампите светят без да взимат нула от автомата,свързан е само фазовия проводник.
Стълбищния автомат не изклячва.
Щом светят лампите зна4и имаме фаза и нула.
Съмнявам се от някаде да не връща нула и така автомата да не исклячва.Моляви помогнете ми
emiood - напреднал
Уточни малко. Само фазовият проводник ли е свързан към автомата и лампите светят. :?
rebroto - специалист
да само фазовия проводник.Захранена е бубината на автомата.
И само фазовия проводник на ламбите.
emiood - напреднал
Това е схемата. Нулевта клема на автомата е за зхранване на самия него. Нула за ламбетата е взета от нулевата шина на таблото. Така, че това е естествено поведение на блокирал ст. автомат или блокирал бутон. Провери с оммер има ли заседнал бутон, ако има трябва да го намериш, ако няма блокирал бутон сменяй автомата.

Прикачен файл

St. avtomat.jpg
St. avtomat.jpg (18.86 KиБ) Видяна 4742 пъти
moimoimoi - майстор
откачи от стълбищния автомат проводника за бутоните и изчакай дали ще изгаснат лампите
rebroto - специалист
благодаря ви много.Оказа се че автомата е дефектен макар че е чисто нов и то на уш добрата марка МЕРЕЛИН ЖЕРИН.
За една година аз смених два на мерлин жерин и накрая купих един български LS 15 и вече стана повече от година си работи без проблем.
vk - специалист
И ние във входа сложихме Merlin Gerin стълбищен автомат, но се оказа че е електро-механичен. Чува се значителен шум при работата, както и като включва/изключва.
Оказва се че има много по-добри електронни автомати (например на габровската фирма ИМПУЛС). Също и на Finder- Italy, с вносител Родиа инт ООД, също и Moeller на колегата Moeller . Също хубави, но и по-скъпи са таймери и релета на Perry electric, с вносител Валтроник ООД.

Изображение
Изображение

Тема "проблем със Стълбищно осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: