Много интересна и все по-често дискутирана тема.
новия12 - специалист
привет на всички от форума. скоро се регистрирах и доста чета по темите които ме вълнуват. правя си ремонт на стара къща в която тепърва ще живеем. къщата е гредоред - горните етажи са с паркет от около 40 години. на места паркета скърца доста силно. завих му там видии с винтоверта - после докъто правя стените с картон и таваните - от стоителните отпадъци след второто третото метене - скърцането спря дори и след развиването на видиите . след това извиках колеги за съвет и ми казаха че след цикленето и фугирането скърцането няма да се появи. дотегнало ми е от ламинати и мокети а за балатуми и не искам да чуя.... ако някои се е сблъсквал с подобна ситуация ще му бъда благодарен за съдеиствието... изчетох доста по темата и още маи не съм намерил правилния вариант. предварително ви благодяра за вниманието...
EDI - майстор
Най-правилни яспоред мен е пренареждане, после циклене.
panalov - специалист
Там където е скърцало пак ще скърца :)
Няма как след като се изцикли и фугира да спре скърцането.
Освен вариянта, който ти е дал EDI може да направиш и друго нещо но не се знае какъв ще е ефекта .
Слагаш си видиите отново като се стремиш да влезне и главата на видията по дълбоко за да се скрие чрез фугирането.
новия12 - специалист
мерси за съветите - като завивах видиите по навътре летвичките се пукаха доста грозно... после направих фаски с бургия - да получа дълбочина за видиите... пък каквото ще става то ще е ясно накрая...
новия12 - специалист
то проблема си ми продължава щото отдолу ми е хол с трапезария 45 квадрата.. и естествено да спестя тия квадрати с картон и конструкция - направих само едни куфари с височина 40 см и едни вълни с 60 см ширина - съобразявах се с плаките картон . така по този начин визуално не се вижда корема на гредоредния таван.... да - ама не ... фигурите почнаха да се пукат - та по някога от много икономии ... ТО КАТО СТАНЕ ТАКА - ВИНАГИ ТАКА СТАВА...
begemot1 - специалист
Здр
Скърца сглобката на паркета.вече му е нарушена геометрията.
и основата е крива.....
Само лепене те спасява :wink:
nasco2 - специалист
новия12 написа:
скърцането спря дори и след развиването на видиите ..

Аз нещо не схванах къде е проблема. Че не скърца ли?
новия12 - специалист
за сега няма проблеми - скърцането изчезна - дано да е за повечко време- или поне така ми се иска..
nasco2 - специалист
новия12 написа:
за сега няма проблеми - скърцането изчезна - дано да е за повечко време- или поне така ми се иска..

Тогава каво ти е питането и тия специалисти по нагоре защо се хабят, или системата е да не четем но да си пишем и питаме? :?: Пък аз се чудя как некои специалисти имат по 1000да мнения, ясно без да ги питат отговарят, а други задават въпрос без да питат. :? :shock: :roll:
новия12 - специалист
явно и ти не четеш по горе написаното... просто послушах съвета на panalov и засега проблема ми отпадна... нищо де ...нека да не се дразним кои кво чел... кои кво отговорил...нали не за това сме тук... желая успехи на всички от форума...

Тема "скърцащ стар паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: