Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
mitaka_vk
- специалист
27 мнения в "моноблок Мира"
И аз съм забелязал, че най-масовите моноблокове ги правят с изнесен назад отвор на канала и "цоп-плис" ефекта е налице. В къщи съм с обикновена чиния "фаянс" и там е различно- "нещото" не попада директно във водата, а върху фаянса отзад. Вярно, мирише повече, цапа се четка при почистване, но това е по-добре от мокрене на кожата с вода "от там". Това е причината още да не смея да сменя чугуненото казанче с моноблок.На сайта на "Видима" ми прави впечатрение, че точно разположението на входния канал не е посочено на схемите. Дали някой знае моноблокове с по-напред изнесен канал, евентуално- от "бюджетните".
I
- напреднал
ivodrag написа:И аз съм забелязал, че най-масовите моноблокове ги правят с изнесен назад отвор на канала и "цоп-плис" ефекта е налице. В къщи съм с обикновена чиния "фаянс" и там е различно- "нещото" не попада директно във водата, а върху фаянса отзад. Вярно, мирише повече, цапа се четка при почистване, но това е по-добре от мокрене на кожата с вода "от там". Това е причината още да не смея да сменя чугуненото казанче с моноблок.На сайта на "Видима" ми прави впечатрение, че точно разположението на входния канал не е посочено на схемите. Дали някой знае моноблокове с по-напред изнесен канал, евентуално- от "бюджетните".Според мен това е модела Сева Микс. Не като тоалетната чиния на Fayans “ Classic” но е по-добрия вариант.
Тани
- модератор
Още един глас за Сева Микс . Това е моноблока , който вънаги съм препоръчвал. Освен , че няма ЦОП, всичко останало е изчислено перфектно и са адски тихи.Няма проблеми с механизмите.Почистването става с половин казанче(3 литра!) дори при голяма нужда!!! Един познат не ме послуша и сега все ми напомня че още съжалява! Трябвало да пуска по няколко пъти водата - 10 литрово пластмасово казанче , за да почисти след голяма нужда.
cvetan83
- специалист
Това със положението на отвора е голяма глупост, при по старите и обиковени модели технологията на производство е по различна, при тези които отвора е по на зад единствената причина е, че се отливат цели (и в някой случай при скъпите марки под вакуум) по този начин се гарантира по високото качество на порцелана и намалява шанса за течове от технологичните тапи.
П.П. Много ми е любопитно ако живеехте в USA какво щяхте да правите като там стандарта е WC-то да е пълно с вода?????
П.П. Много ми е любопитно ако живеехте в USA какво щяхте да правите като там стандарта е WC-то да е пълно с вода?????
Тема "моноблок Мира" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература