• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 12
jekasus - майстор
petkomz написа:
Един въпрос: винтовете с които се хваща листа гипсокартон за тавана, през колко см се слагат?
15 см
The_FAN - специалист
6 броя по ширината на листа.. всичко друго е прахосване на винтове.
petkomz - специалист
Първа ръка шпакловка...

Прикачен файл

PIC_0988.JPG
PIC_0988.JPG (109.73 KиБ) Видяна 4419 пъти

Прикачен файл

PIC_0987.JPG
PIC_0987.JPG (121.43 KиБ) Видяна 4419 пъти

Прикачен файл

PIC_0986.JPG
PIC_0986.JPG (112.02 KиБ) Видяна 4419 пъти

Прикачен файл

PIC_0985.JPG
PIC_0985.JPG (114.01 KиБ) Видяна 4419 пъти

Прикачен файл

PIC_0984.JPG
PIC_0984.JPG (111.89 KиБ) Видяна 4419 пъти
petkomz - специалист
И още...

Прикачен файл

PIC_0983.JPG
PIC_0983.JPG (119.75 KиБ) Видяна 4414 пъти

Прикачен файл

PIC_0982.JPG
PIC_0982.JPG (115.04 KиБ) Видяна 4414 пъти

Прикачен файл

PIC_0981.JPG
PIC_0981.JPG (120.23 KиБ) Видяна 4414 пъти

Прикачен файл

PIC_0980.JPG
PIC_0980.JPG (116.34 KиБ) Видяна 4414 пъти
petkomz - специалист
Някъде във форума четох(не мога да намеря темата), че при тавана цд-тата не трябва да се хващат с копчета за уд-тата по стените, така ли е или не? И в тази връзка, гипсокартона хваща ли се за уд-тата с винтове и ако не, какви са съображенията?
Pooh - майстор
petkomz написа:
Някъде във форума четох(не мога да намеря темата), че при тавана цд-тата не трябва да се хващат с копчета за уд-тата по стените, така ли е или не? И в тази връзка, гипсокартона хваща ли се за уд-тата с винтове и ако не, какви са съображенията?
Не се препоръчва захващането към UD профила, за да може да се обират евентуални слягания и движения на сградата, без напукване на картона. Един вид плаваща конструкция.
Истината е, че почти никой не го спазва, защото това означава допълнителни CD профили близо до стената. :wink:
petkomz - специалист
Аз съм сложил цд-та в двата края на стаята, едното ( това при прозореца) е на 10 см от стената, а при отсрещната стена е на около 12-13 см. Къщата не е ново строителство, тухлена е и е с плочи, при това положение какво ще препоръчаш ( в момента съм захванал картона само към цд-тата)?
Pooh - майстор
Извинявам се за късният отговор.
Щом си си направил конструкцията по този начин - не си играй да ловиш UD-то с рапидки, така или иначе то си е свършило работата - нивелиране на конструкцията.
Не забравяй лентата във вътрешният ъгъл ИЛИ акрилен силикон, за да не те тормозят напуквания и се наслаждавай на творението ... заслужава си! :wink:
dechoоо - специалист
Pooh...Сигурен ли си за лентата? :wink: До година пак ще спука :roll:
Crafty - специалист
Пух има предвид хартиена лента - фабрично си е прегъната по средата и няма пукане, ако е положена добре. Поне знам, че такава ползва, пък "Он че си ка'е" :razz:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 12

Тема "Ето и моята конструкция,дайте мнения!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: