Ел. инструментите. Консумативи.
leoncho - специалист
Имате ли впечатление от пистолет за боядисване Paint zoom , който се продава от topshop?
Ето и линк http://www.topshop.bg/paint_zoom-92548- ... rp=9&pcs=1

Струва ли си или това би било поредната глупава покупка? :?
rendo - специалист
малко съм се занимавал с подобни автоматизации но до колкото знам всичко е в дюзата и в компресора .....

то че ще става ще става ама въпроса е до колкко ще е качествено.

Предполагам за емайл-лакове но за латекс не знам как ще се представи

:?
velsi - Почетен майстор
Аз не бих го купил.
sek.1 - специалист
Понеже имам известен опит в боядисването на метални конструкций и автомобили мога да кажа че това нещо става само да боядисваш огради с грунд може и за латекс да става но там нямам опит. Най малкото за различните видове бои се изискват различни дюзи и различни налягания. За да има равномерно налягане на въздуха трябва да има ресивер а тук не виждам такъв.
griffin - майстор
Значи колега огледай бош имат от зелената серия подобни пистолети, аз лично имам най малкия модел кам 140 кинта беше, това чудо става за градинско боядисване в смисал не може да си пръснеш боя на колата с това чудо :).
Иначе по въпроса, наистина боядисва с всичко биядисвал съм с грундове, алкидни бои и латексови бои и с водоразтворими лакове за дърво. С всичко успя да се справи повече от задоволително :-).
Предполагам и тоя ментак ще успее но уловката тук ще е колко продължително ще може да работиш с мотора на бош-а спец относително малко загрява мотора и съм доволен.

Ако ще боядисваш множество тесни детайли обаче ще се измъчиш защото струята която е точка боята е много по склонна към саморазливане, предполагам ако имаш модел с регулиране дебита на въздуха тоя проблем няма да го има но при мен тая екстра липсва. Та прецени си какво ще боядисваш наистина покритието става много по добре от четка или валяк и се пести доста боя като резултата е добър.
leoncho - специалист
Благодаря за отговорите.
Гледах Бош имат подобна машинка на цена 239 лв,но с по-маломощен двигател - 280 W . Ето тук
http://www.topmarki.com/bosch-pfs-65-pi ... svane.html

Мисля евентуално да го ползвам за лакове и водоразтворими бои-за освежаване на вилата.Не за профи цели разбира се.

От отговорите дотук май ще се въздържа от покупката и ще си карам на валяк и четка.
danovsky - специалист
Купи си по-добре електрически щом ти е за лакове и разни там непренциозни бои за огради.С такъв си боядисах цялото подпокривно пространство(дъски 100квадрата),а жената пробва с фасаген и на пръскана мазилка-става супер.
griffin - майстор
Колега говорех за това
http://www.topmarki.com/bosch-pfs-55-pi ... svane.html

не се впечатлявай чак толкова от мощността въпроса е колко дълго може да работи без да се преебе. Аз имам точно това което съм показал в линка и това лято без него що врати и парапети съм боядисал просто не си е работа ако разчитах само на валяк и четка щях да побелея, да не говорим че мога да нанасям боята на тънък слой с което се подобрява съхненето.

Пример една врата 6х3 метра и една малка втата 2,3х1,2 да кажем и няколко парапета за около 3 часа успях да ги мина на 2 ръце с водоразтворим лак за дърво като между ръцете почивах 30-40 минути, ако това трябва да го правиш с валяче и мече не виждам как ще се справиш за толкова време, да не гововим че лака стана почти като огледало :-).

За мен инвестицията е оправдана особенно за вила или къща където има повечко поддръжка. И не се хвърляй на тия големите на бош те наистина имат по голям дебит и капацитет ама няма да си боядисваш цялата къща предполагам :-). За мен аз лично съм си решил ако трябва да боядисвам пак с латекс в нас задължително да се ръсна 240 лв за тия големитя на бош и да си спестя мъките с валяците ваничките и отмалялите ръце :-)
georgebg - специалист
значи доколкото разбрах като имам къща , дървени врати, барбекю с дърво , понеже ми предстои 20-тина врати да боядисвам да взимам направо големия вариант, че няма време и пари за проба с по-малките?
и има ли подобни машини на други производители ? (без телешопите разбира се :) )
danovsky - специалист
Има тояжки(Акита,Райдер) има и Бош-ти си решаваш!

Тема "пистолет за боядисване" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: