Много интересна и все по-често дискутирана тема.
pavkatay - майстор
направо влизах в позицията на ебахти от незнание. ама то имало и други чудесии на 21-ви век, освен лайсните :prayer:
torbalan - Дървен философ
ebahti написа:
сигурно Ти го смяташ за неестетично....но това е най добрия вариянт-стига да подбереш подходящата за твоя случай лайсна
не е само той - и мен лайсна не ме кефи...

аз за това направих половината помещение с 20 см. по-високо от другото, за да не са на едно ниво дюшамето и гранитогреса (а кой знае, може и аз гранит да сложа) :)

а и на жената много и допадна идеята с разминаването на височината на подовете :)
pavkatay - майстор
torbalan написа:
ebahti написа:
сигурно Ти го смяташ за неестетично....но това е най добрия вариянт-стига да подбереш подходящата за твоя случай лайсна
не е само той - и мен лайсна не ме кефи...

аз за това направих половината помещение с 20 см. по-високо от другото, за да не са на едно ниво дюшамето и гранитогреса (а кой знае, може и аз гранит да сложа) :)

а и на жената много и допадна идеята с разминаването на височината на подовете :)

като остареете ще се спъвате :roll:
ribnikolaevi - майстор
Този вариант звучи интересно. А ако направя шарки на греса и ги продължа на паркета - как би се получило?
pavkatay - майстор
при повече желание ще се получи перфектно, НО като остареете ПАК ще се спъвате-казвам го от опит -аз не съм стар но имам стари клиенти- 6 см=проблем.
torbalan - Дървен философ
аз и сега се спъвам, така ченяма ядове :)
ribnikolaevi - майстор
Доколкото разбирам коркът се слага заедно с паркета. Обработват се заедно (циклене, лакиране). После се изрязва по права линия с мастара и накрая се лепят плочките.
Правилно ли съм разбрал?
Spokoiniq - майстор
Първо са мокрите процеси винаги, за да не предаде влага по замазката към дървото.После аз лепих корка и паркета, но 2см гранит е едно, а 1см с материала плочки е друго.Ако подмажеш с лепило на среза плочките, та поне над 1 см да имаш вертикално като изсъхне на него лепиш корка.
Chefo77 - майстор
Добре е да се знае, че за да се прибегне към корковия преход, е необходимо да бъдат взети абсолютно всички мерки за осигуряване на оптимални условия за редене на паркета. Имайте предвид, че пресования корк е с минимална пресируемост (ако мога така да се изразя) и не може да изпълни ролята на фуга+лайсна.
Бате Боби знае, но аз съм сигурен че бате Боби монтира такива коркови преходи или на паркет върху плоскости или при двукратно грундирани основи :wink:
Друг вариант без стандартна лайсна, е използването на силиконова такава. Представлява 9 мм широк профил, от които 7 са силиконов пълнеж и по 1 мм от двете страни са светлосива пластмаса. Предлагат се 2 вида - за предходен и последващ монтаж. Тази за предходен монтаж е обърнато Т, което се застъпва от паркета и гранитогреса (в случая). Височината от Т-то до горния край на лайсната е 15 мм. Другият вид е 22 мм висока (доколкото помня), с триъгълна форма, като може да бъде изрязана отдолу за да стане по-ниска. И двата вида са с цена около 10 лева за 2 метра. Във Варна ги има в Джия, информация за фирмата има тук (http://www.djiabg.com/bg/contacts.html)
За съжаление нямам снимки как изглежда монтирана лайсна, но аз я намирам за много добър вариант. Между другото, това е любимата лайсна на Иван Бараков (за който го знае де :))
ribnikolaevi - майстор
Охо, благодаря. Видях че те предлагат и това, което също ми е болна тема напоследък - пластмасовите ъглови лайсни за бани не ми харесват. Вчера видях стоманена лайсна и ми хареса, на първо четене фирмата която ми препоръча също има такива.
Знаеш ли някакво име на тези силиконови лайсни, за да ги търся по лесно в нета (трябват ми в София)

Тема "Фуга между паркет масив и гранитогрес" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: