voice написа:Ясно , пердаша мостов и спирам да го мисля ! Благодаря ви !!!

voice написа:Ясно , пердаша мостов и спирам да го мисля ! Благодаря ви !!!
ivo_dedko написа:"искам да го направя и да си нямам грижи после . Кой е най-добрият вариант ?"На мен също ми предстои ремонт на бащината къща (ест. със смяна на старата ел инсталация) и като се замислих достигнах до извода на ivo_dedko и ако ми позволи бих допълнил: като се скапе изолацията ,вследствие на прегряване на кабела в някой контакт (причини могат да се изтъкнат много) отварям разпределителната кутия и контакта -издърпвам новия и ми е мирна главата. А с мостовия? или побългаряване с изолирбланд или копане и двата варианта не ми се нравят много.
Аз бих го направил с ПВ-А1 и гофрирана тръба. Каквото и да сбъркаш (прекъснеш), след това можеш да си извадиш кабела и да сложиш нов. Стига да не правиш много големи чупки. Но това е мое мнение и не ангажирам никой с него.
alfafen написа:Като сме заговорили за кабелиСпокойно можеш да сложиш СВТ. Можеш да хванеш с кабелни превръзки ,но след това няма да можеш да го издърпаш ако ти трябва. Така че слагай го свободно лежащ в/у тавана и няма да имаш проблем.,какъв кабел ще ме посъветвате да използвам за окачен таван .В смисъл кнауф ,и кабела да лежи на тавана или е необходимо със свински опашки за окачвачите да се укрепи .Осветлението единия кръг е 6 луни по 35W а на другия 4 по 35W .
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: