Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Justy - майстор
Ами само варианти давате - никой не казва по бира. И двата варианта са истински - ха наздраве на майсторите :prost:
velsi - Почетен майстор
Така я усъвършенствахте тази панта, че по-добре да се набие направо един готов сачмен лагер с подходящ размер. :-D
Стефан - майстор
velsi, съчмен лагер няма как да стане - трябва да е радиално-аксиален :? А, доколкото знам, на него диаметъра е много по-голям от дебелината. Но, колкото и фасулско да изглежда, много хора почиват на традициите, и никой не се замисля за конструкцията на една елементарна панта.

Да споделя един опит от 1980 година. Тогава работех в едно ТКЗС/по разпределение заради стипендията/. Та тогава, в кравефермите имаше едни огромни врати/много тежки- с размери 4/4 м/, които ги отваряха и затваряха с трактор. С панти обикновенни, или с една съчма/като тия на Тани - извинявам се/. Не искам да казвам колко телета и крави загинаха от откъснати панти/разбира се изядени после от персонала/ поради корозията в пантите от условията там. По-възрастните форумци може и да знаят какво е кравеферма, и от къде идва салама и кренвиршите :? :lol: :lol: , но/предполагам/, малко хора са работили в тия условия.

Та, тогава се замислих, и измислих тая конструкция/може и да е съществувала, но не я бях виждал никъде до тогава/. И от тогава съм монтирал повече от 200 комплекта панти на различни места/имам само един фал още в началото с неправилен монтаж и рязане/.
Пак се отплеснах с дълъг пост. Извинете ме!
Justy - майстор
Трябва да е аксиален / петови /. Стефане - изпиши от АЕЦ - а един Мичел лагер - че да седна да си пия бирата :-D
Стефан - майстор
Justy, защо бързаш неподготвен? Лагеруването е радиално-аксиално, а не само аксиално/петово/.
Нали ти беше пуснал вица: Абе, що биете негрите? Аз намесвам ли се в темите за електроника? Просто не ми е работа там!
Тани - модератор
Стефане, така вече става перфектно! А как става закачването на вратата?Колкото са повече сачмите толкова по-добре , но идва проблема със закрепването им по време на закачване на тежката врата! Аз се сещам за залепяне на сачмите с грес , но сигурно има и по лесни и сигурни начини .
Стефан - майстор
С грес става. Но, най-тънкия момент от всичко е заваряването на пантите към вратата и касата. То трябва да се извърши така, че пантите не трябва да затегнат, или да задерат вътре.

Тема "входна врата-размисли и страсти!!! Проф.Вучков не участва!" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: