Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
gkaraivanov - специалист
Връщам ви във времето когато къщите не бяха санирани със съвременната изолация,а я имаше грубата пръскана мазилка!!!
Е как се правеше :?: Цимент+някакво мисля каменно брашно и в какво съотношение???
Трябва да напръскам къщата на едно место но незнам какво да купя и в какво съотношение да го смеся?Тя е с бял цвят :)
svetoslavoff - специалист
И при мен външната е такава. Майсторът забъркваше бял цимент и бяла мозайка ситна фракция, беше ме накарал да му намеря и бял пясък, но наистина не помня отношението на трите съставки, а за съжаление той почина. Хвърляше я с мистрия. Наистина е много здрава и устойчива на атм влияния.
Последна промяна от svetoslavoff на ср май 12, 2010 4:34 pm, променено общо 1 път.
petermar - помощник
бял цемент + ситен пясък - 1:1. Нанася се с метла. Колкото е по груба метлата толкова по едрозърнеста става структурата. Може да ползваш и тези машинки за пръскане които се продават.
pavkatay - майстор
технологията с машинките с ламелите е следната. гъстотата я определяш опитно, но трябва да е горе-долу като латекс. минава се три пъти. първия път машината е насочена надясно под 45 градуса, втория път-наляво и третия път перпендикулрно на стената-така се оформят'бобчетата'

Тема "Груба мазилка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: