• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
void - напреднал
Привет!
Честно казано по тази тема е писано доста,но все пак не успях да намеря точен и ясен отговор в търсачката.Та искам да попитам и аз.
Въпроса ми е следният: С какъв материал ще е най добре да се измаже (запълни) фугата м/у дограмата и тухления зид от ВЪНШНАТА страна на прозореца? Пяната знам че трябва да я изрежа косо,под ъгъл за да има възможно повечко пространство там да легне бъдещата замазка,която трябва да прилепне дефакто здраво за нея,нали така? Някакъв грунд нужен ли е? Направих една проба с циментова замазка на един участък, но ми се струва че би могло да стане по гладко и евентуално по здраво с друг материал.
Ако някой го е правил и му е станало добре,много ще съм благодарен за съвет.Фугите ми преобладават в диапазона 1,5 - 2,5 см.Но имам и една фуга (под терасна врата) 5 см.

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (124.5 KиБ) Видяна 9225 пъти
ebahti - майстор
отрежи ивици гипсокартон и ги залепи да "обърнеш" джамовете :wink:
sstefanov - майстор
Ако фугите са по-малки става с акрилен уплътнител, но при твоите - не знам. Една снимка отвън ще ти даде по-точни отговори!
void - напреднал
Ето снимка на прозорец отвън. С гипсокартон за моя случай мисля че май няма да е приложимо, защото фугите не са ми много големички,а пък и гипсокартона май не е издръжлив на атмосферните външни условия.За този акрилен уплътнител съм чувал,но дали ще залепне добре за пяната, и би ли държал дълги години ? Някакъв грунд преди него нужен ли е?
А другото за което сега ми писаха е със фасаден теракол да се запълни.За него някакво мнение? :?

Прикачен файл

Picture 076.jpg
Picture 076.jpg (172.81 KиБ) Видяна 9183 пъти
Spokoiniq - майстор
Е ти отвънка няма ли да санираш или да мажеш???
void - напреднал
Ами засега не.Просто ми се иска да защитя временно пяната от вода при дъждове.
Spaidy - специалист
Е добре де, от вън няма да го пипаш обърно го с фибранче, а от вътре какво ще го правиш? Ще мажеш ли или направо гипсокартон? И в двата случая когато викнеш майстор той сам ще ти каже кое, как. Ако искаш сам да го направиш купуваш гипс и мастар и обръщаш, ако не можеш да работиш с тези матеряли не прави нещата по - сложни, а си викни майстор. Не може всички, всичко да могат! Има си хора и за това и за онова. :)
void - напреднал
ОК, мерси много за отговорите на всички!
torbalan - Дървен философ
ако само ще защитаваш пяната - по-добре нищо не прави.....

от слънцето ще потъмнее, но друго кой знае какво няма да се случи...
Spokoiniq - майстор
Една година на слънце трябва за да покафенее пяната и външния слой да стане ронлив и хигроскопичен, и то хубаво силно южно слънце.Дотогава ако не си измазал жена ти така или иначе ще те пребие :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Запълване на фугата между дограмата и тухлата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: