• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
minkov_1 - напреднал
Почнахме един много отлаган ремонт.По стените постоянно излизаше мухал и плесен , а също така и много лошо мирише на влага.След като отместихме мебелите започнахме да къртим останалата мазилка която бе мазана върху хастар от цимент и пясък.За очудване много здраво беше хванала,но тухлите се оказаха напълно мокри(като гъба).Тухлите са правени и печени в самия двор на къщата преди около50 години.Съштите се ронят,зидани са с кал която също е мокра.Та се чудим какво да предприемем за да решим този проблем.Пускам и снимки та ако някои се е сблъсквал с нещо подобно да сподели или даите някои полезен съвет.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.

Прикачен файл

P1020886.JPG
P1020886.JPG (142.82 KиБ) Видяна 5687 пъти

Прикачен файл

P1020885.JPG
P1020885.JPG (134.15 KиБ) Видяна 5687 пъти

Прикачен файл

P1020890.JPG
P1020890.JPG (141.23 KиБ) Видяна 5687 пъти

Прикачен файл

P1020891.JPG
P1020891.JPG (141.54 KиБ) Видяна 5687 пъти

Прикачен файл

P1020888.JPG
P1020888.JPG (133.84 KиБ) Видяна 5687 пъти
rum_sz - специалист
Остави 2-3 дена отворено ,ако почне да съхне това ще бъде добре.Търси причината в аспиратора и проветрението като се готви,като гледам дограмата на прозореца мисля че много зраво уплътнява.Минават ли водопроводни тръби по тази стена ,да не би някоя тръба да има шупла.Виж отвън стената да не взема влага като вали.Успех
minkov_1 - напреднал
По тази стена не минават тръби.На снимката отвън се вижда че е сухо.Иначе вътре се готви ,но има аспиратор.Отоплявасе с климатик,дограмата е сменена през есента,а поблема е от дълги години.Даже северната стена е изолирана отвън с ЕPS 5 см.
CASA - специалист
От едната снимка виждам, че тази стена е от партерен етаж.Ако е така вижте да не дърпа влага от земята.
Ако може дайте малко снимки от външната страна на стените.
svetliopi44 - Чирак...
:?

Прикачен файл

p1020885_801.jpg
p1020885_801.jpg (81.66 KиБ) Видяна 5587 пъти
piron45 - майстор
Според мен тази влага по стената не може чак толкова да е от вътрешни изпарения. Най вероятно на външната стена няма дренаж и хидро изолация и влагата се просмуква от земята по стената, калта и не добре изпечените тухли.
Преди 30г имах същия проблем в сутерена на къщата от баща ми който е 70см в земята. Реших го като изкопах канал около цялата къща широк една лопата на дълбочина до сухата зидария на къщата / камъните под тухления зид/. Целия изкопан канал запълних само с камъни и отгоре го запечатах с циментова пътека. Влагата изчезна и от тогава съм сложил дори чамова обшивка по стените, която не е мръднала и до сега. Няма и помен от влага.
Успех в ремонта
minkov_1 - напреднал
Въпроса е как да спре стената да смуче влага.Дренаж не може да се направи защото въпросната стена граничи с тротоара на пътя,а там минават много кабели.Педлагат ми да инжектирам стената с ХИДРОСИЛ но незнам дали ще има ефект.
piron45 - майстор
Щом е близо до пътя да не би да има някъде теч по тръбопроводите . Само на тази стена ли имаш влага или и на други на същото ниво ?
Не ми се вярва пък до самата къща да имаш минаващи кабели, би трябвало да са на по голямо разстояние от 50 см. Канал с ширина една лопата / около 30см/ би ти свърши работа и ще реши проблема завинаги, дори и да има някъде теч по тръби по пътя влагата няма да има допир до стената.
minkov_1 - напреднал
На всички стени на приземния етаж е така.Просто няма добри основи,а на всичко отгоре и пътната настилка е по високо от самия под на стаите.Наистина има място за една лопата но до самата основа.Незнам обаче колко са дълбоки самите основи и дали няма да стсне по зле.
CASA - специалист
И аз съм съгласен с колегата Пирон 45, ще трябва да рискуваш и да разкопаеш около къщата.
  • 1
  • 2

Тема "Помагаите !!! (стена с влага)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: