Даде пак на мойта става .
странно племе сме
студено ни е -апък пием студела бира и ледена ракийка , студена мастика със истудена диня
тц тц тц .

torbalan написа:малко сравняваш кон с кокошка...Щом 10 киловата са нищо за ток, какво мога да кажа повече, що не ги сметнеш на сегашни цени, ти колко ток харчиш в момента, 300-500, а аз ги навъртах за 2 дена .
10 квт подово с колко квт котел го сравняваш?
то по принцип и аз не съм фен на подовото, но това е друга тема ;)
filmatoplo написа:Котела Виадрус ли еДа Виадрус, 5 глидера .
filmatoplo написа:Doбър избор,с Виадруса ще се стоплиш .Имам монтиран Виадрус в комбинирана инсталация -3 помпи за отделните температурни кръга -подово с вентил ,конвектори и радиатори .Подовото е на приземния етаж , конвекторите на първия в хола и трапезарията , радиаторите в спалните долу и горе .Тъй като имам само един кръг, нямам нужда от 3 и 4 пътни винтили, когато си включа и бойлера, ще мисля за 3-пътен винтил.Виадруса е яка машина , но иска да се комплектова със 4 пътен вентил и става мерцедес
-няма конденз и катран , по малко гориво -топличко.
filmatoplo написа:Четирипътния вентил е задължителен за тези котли , самоче нали не влиза в комплекта с котела и никой не го купува , но после идат ядовете .Целта на 4 пътния вентил е да осигурява връщаща вода в котела над 65 градуса , както и да се регулира подаваната температура към сградата -тоест когато е топло подава 65-70 градусова вода към радиаторите а когато е студено подава автоматично 80-90 градуса .Оттам няма нито студено нито пък ще пъшкаш от жега -по малко гориво и налепи по комина и котела.Така е, но аз не искам да имам по системата повече от 65гр., котела съм го сложил на толкова и сам си върши тази работа.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: