• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
release - специалист
може ли да ми кажете искам да си купя светещ маркуч за осветление на едно модулче на стената може ли да мине без захранващия кабел и ако може как ще стане ?
sasooooooooo - "специалист"
От къде тогава ще вземеш 220В?
release - специалист
е от мрежата но мисълта ми е да не купувам захранващия кабел кадето се предлага за тая работа а аз да си направя някак си
Junak - майстор
Можеш, разбира се.
Значи, намираш слитък чиста електролитна мед - 99% - около 100гр. Може и да опиташ с медна руда, но е по-трудно - халкопирит CuFeS2, халкозин Cu2S, борнит Cu5FeS4, куприт Cu2O, карбонатната малахит CuCO3 [[2]], Cu(OH)2 и др. При топенето и отливането обаче удоволствието е несравнимо. Но получената мед нито е чиста, нито електролитна.
После изтегляш проводника - намери си матрица за изтегляне с изтъняване. Не го прай много тънък, щот лесно се къса. Ако нямяш деца и домашни животни - може да ги остайш голи, само да не се допират. Ако тъщата е у вас - непременно голи, рано или късно ще се лепне. Може и да ги изолираш. С изолирбанд, разбира се. Ако ги събереш и двата проводника - става като купешки кабел. Успех. И пиши как е станало.
ivok - специалист
Хаха, колегата е дал идеален начин. :-D

@release - не се занимавай с глупости, а си купи едно захранващо кабелче, то си е направено с две игли за фаза и нула и с изолация и струва стотинки.
release - специалист
тука във Враца е 4лв. не че са много но пак трябва да го прееба щото трябва да го отрежа и да го вържа директно в мрежата и за това питах дали може да стане без да купувам иначе 4лв не са мн.
8180 - майстор
Като си толкова зорлия, виж куплунгите за снаждане на маркучи колко струват - те са с "игли" от двете страни. Едните - към маркуча, към другите запояваш, надяваш шлаух и изолираш нужния кабел.
Сигурно не е невъзможно да се заголят жилата на маркуча и към тях да се запоява - мисля, че там са 4 жила - две по две.

Вземи капачка или изолирай далечния край също!

ВНИМАВАЙ с тъщата! :)
Усспех.
release - специалист
мерси като го направя ще пусна снимка :) и ще кажа какво е станало. а за тъщата не живее при нас :)
  • 1
  • 2

Тема "осветление маркуч" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: