• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всички въпроси за вилата.
Transporterr - специалист
найлона се слага за да не попива водата бързо бързо в почвата . заради което съсъхва бетоня по скорострелно и става по рехав ама това не е обект от национално значение такаче не страхуй ся :)
kiroetuk - специалист
satansho написа:
найлона се слага за да не попива водата бързо бързо в почвата . заради което съсъхва бетоня по скорострелно и става по рехав ама това не е обект от национално значение такаче не страхуй ся :)
Да съгласен съм с тебе но при положание че преди изливането съм намокрил и няма да има пряк достъп до почвата реших че няма смисъл от наилон а и плочата вече изсъхна и няма пукнатин.
Фондамента които излях е с размери 4 на 3,70 някои може ли да ме посъветва за покрива
Основата ще е от греди 10х10 но се чудя от 4, 6 или 8 греди да е?
И ако може някои от вас да ме посъветва какви ребра да ползвам за покрива за сега съм се спрял на 10х5
а и се чудя колко скатен да е ако е един много ми мяза на стряха ако е две ми прилича на обор а аз по клоня кум 4 ама не зная дали е одачно кое ще е по удачния вариант според вас колеги. :?
dan_ - напреднал
При размери 4,00/3,70 м. слагаш 4 подпори за покрива, който да е с битумни керемиди, а ако е с цигли, сложи и по средата на всяка стена още една подпора.
Ребра 10/5 см. са идеални, но ако минеш на вариант битумни керемиди, можеш ис 8/4 см. да минеш, но не е от такова голямо значение за такава малка площ.
Четири скатен покрив е за предпочитане при този вид и при тези размери на помещението.
kiroetuk - специалист
Благодаря колега за съвета и аз към това клонях
kiroetuk - специалист
Плочата е излята загладена а и от днеска декофрирана
Продължавам с подготовката на дървения материал и др събота ако времето позволи ще се вдига конструкцията
:)
kiroetuk - специалист
Ето до каде стигнах с моята бесетка днеска оспях да вдигна всичките осем колони а утре ще се занимавам с покрива
kapanec - специалист
kiroetuk:Ако не те затруднява пускай по някоя друга снимка за ориентир :idea:
kiroetuk - специалист
Вече съм готов и с покрива в неделя заковахме битумните киримиди стана чудесно остана само довършителна работа (парапет и боя) снимал съм всичко поетапно но имам някакъв проблем с качването на снимките няколко пъти ги намалям и все не ми дава да ги кача сигурно пикселите са им много а тях незная как да намаля или нещо такова утре ще пробвам в др саи и ще дам линк към него
filmatoplo - майстор
Сложи масата и снимки :partyman:
kiroetuk - специалист
Ето снимки до къде съм стигнал надявам се тази събота и неделя да сложа парапета около беседката да боядисам и да се захвана с барбекуто което съм почнал да зидам

http://kiroetuk.snimka.bg/other/besedka.520042
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Моля помагайте - Въпрос за беседка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: