• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
valerko - специалист
Сложиха ми дограма и така разбиха, че се налага доста изравняване и заглаждане около прозореца. Та за фина шпакловка мисля да ползвам колор кит, ама има места дето трябва да напластявам поне 1-2-3 см. Гипскартон или стиропор няма да слагам, щото много енергоемко. С теракол дали ще стане, че имам 1 чувалче и да не седи така неизползваемо, пък после отгоре с колор кит, или с нещо друго да го измажа? С гипсово лепило дали ще стане и може ли да се нанася с такъв дебел слой от 2-3 см например?
sabi69 - специалист
Какво значи // много енергоемко // -залепи картона с теракол ,хем си го изравняваш,хем ти е готово за ъгълчета и после шпакловка. Ако се наслагва с лепило толкова дебело,няма да ти стигне чувалчето,и ще чакаш много време да дръпне.
mladkal - майстор
valerko, ще си позволя да допълня колегата sabi69: Ако го напластяваш с гипсово лепило едно, че голямо чакане ще чакаш, второ че между слоевете така или инак ще трябва на няколко пъти да цапаш и миеш (не само инструмент)И най-важното, че такива напластявания често пъти после се напукват!
Послушай съвета -лепни си картон, подравни си го, после ъглопредпазни лайстни и шпакловка - по-лесно, по-бързо.Ще останеш приятно изненадан от крайния резултат.
Желая успехи!
valerko - специалист
Енергоемко демек трудно. Къде ще се занимавам с гипскартона като знам какъв съм майстор. Освен това той само с теракола ли се лепи, не трябва ли някакви дюбели. Пък и на мене в краищата на прозореца нивото е горе долу добре, в средата е бая...нещо като овал се е получило от кривия панел. Като пльосна гипскартона той по средата ще е добре ами в краищата на джама ще щръкне над дограмата. Мислех си да сложа теракол и отгоре евентуално колор кит и най отгоре тапет. Вие ме хвърлихте в баси приключението, иначе спор няма с гипскартона ще стане най-добре.
Synthy - специалист
пробвай с фибран - лепи се само с теракол, не ти трябват дюбели. Само ще вземеш от грапавият за да не слагаш и мрежа. Можеш да си го изрежеш в каквато форма и дебелина искаш. после шпакловка и си готов
torbalan - Дървен философ
с теракол да пълниш става, но на няколко пъти...
също става с хоросан - аз ползвам ROFIX 510 за същото - около прозорците в старата част на къщата, където остана на мазилка...

за финна шпакловка не знам но мен тоя колоркит не ме кефи...

аз ползвам Ceresit CT 126 и съм много доволен от крайния резултат :)
Johny - майстор
Къде изчезнаха строителите?! Това нещо му казват "обръщане на прозорец"/врата/ - 10 лв. на линеен метър.
Най лесно е с обрезки от гипсокартон /условно лентички/, които пъхаш перпендикулярно на касата, така че свободния край да е равен със стената. Празното пространство го запълняш с гипс. Едно чувалче 5кг -1.90лв. ще ти сигне и ще ти остане.
Ако нямаш гипсокартон, заковаваш един дървен мастар и след това пак с гипса. Като махнеш мастара, запълваш и останалите щупли - грубо.
Нкрая залепваш ръбохранител 0.80-1.00лв за прът 2,5 м. и минаваш фино.
При последната операция, за да не ти се втвърдява бързо гипса, сипваш известно количество вода и добавяш гипс докато стане като боза / не повече/. Изчакваш 4-5 минути и гипса е готов за употреба, и няма да се втвърди бързо.
Успех!
pavkatay - майстор
Не са изчезнали строителите, ама бяха отречени още с първия пост :-D
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... B%E8%F9%E5
blv - специалист
Има и гипсова мазилка, става и за дебело, но и тя съхне бавно. Аз бих го направил с фибран, щом имаш и теракол, пък си е изолация. Успех.
blv - специалист
Има и гипсова мазилка, става и за дебело, но и тя съхне бавно. Аз бих го направил с фибран, щом имаш и теракол, пък си е изолация. Успех.
Аиде оправете форума де, верно че станахме много ма това не е оправдание
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Too many connections in /var/www/SITES/napravisam.bg/www/forum/db/mysql4.php on line 48
Warning: mysql_error(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /var/www/SITES/napravisam.bg/www/forum/db/mysql4.php on line 330
Warning: mysql_errno(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /var/www/SITES/napravisam.bg/www/forum/db/mysql4.php on line 331
phpBB : Critical Error
Could not connect to the database
  • 1
  • 2

Тема "Дебела шпакловка над 2-3 см с какво се прави?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: