• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
mldm - специалист
От няклко години се опитвам да премахна от двора на вилата ми това растение.Имаше в началото големи дървето които изрязах и изкорених но сега се разпръсна из целият двор и за едно лято стават високи по 3м и никнат навсякъде - между фугите на каменният зид между плочките и т.н.Как да се справя с това .

Прикачен файл

316B0018.JPG
316B0018.JPG (97.63 KиБ) Видяна 8628 пъти

Прикачен файл

316B0019.JPG
316B0019.JPG (150.58 KиБ) Видяна 8628 пъти
pavkatay - майстор
Това чудо (наричат го гол салкъм, алантус....) съм го поливал две години с по-концентриран разтвор на 'Раунд-ъп' и то си расте :-D . За механичните и други езотерични методи към ,които съм прибягвал няма и да споменавам.
shagrath73 - напреднал
Това е Айлант - много упорит нашественик , мисля че е пренесен някъде от Азия, по - точно - от Китай. Също имам такова чудо, и не се премахва лесно, и ако го оставиш за една година, става огромно и пуска много издънки. Но и тук си има чалъм. По - дебелите и високите ги премахвам, като срязвам стъблото с градинарска ножица, и веднага намазвам отрязаното място с концентрат на раундъп. Ако са няколко такива на едно коренище, пак така - отрязвам и мажа. По - малките изкоренявам.
Jason - специалист
Доколкото съм запознат Раундъп-а действа само и единствено по зелените части. Така пише поне, така че трябва не да се маже стъблото а да се пръска по листата!!!
Упорито е, вярно :x , но ако не можеш да го изкорениш има друг начин.
Режеш из дъно и после всичко ново, което покара го пръскаш по листата с Раундъп. То ще изгори, но други ще покарат и ... пак пръскаш :!: :!: :!:
В зависимост от големината на корените и дали е поливно около него ще го махнеш за едно-две лета. Така мисля поне. Имах подобен казус с огромна липа и ми отне две години, но и взех въздуха.
Успех.
shagrath73 - напреднал
Това с концентрата на раундъп е изитана марка, вервай ми. Точно затова казах, че трябва веднага да се намаже мястото на среза, защото така прониква чрез соковете на дървото до корена. Принципа на действие, като се пръска върху листата е същият, само че листата по - бавно го абсорбират.
Илиян Илиев™ - майстор
Явно е относително досадно.

Комшиите на село имат 4-5 такива дървета. Около 15 метрови, над 30 годишни. Ние никога не сме имали това чудо в двора си. Другите наоколо също.

Единствените поражения бяха(и все още са) постоянно задръстени улуци.

Преди 7-8 години човека реши да ги реже и да си прави дюшеме от тях. :shock:


За сега още са си на мястото.
:?
Travel_Mate - специалист
Спасението е изкореняване, където неможе и прекъснеш корена, яко морска сол в/у остатъка и заравяш. След няколко години по тия методи и ще изчезнат. Аз вече се боря 3-та година и значително намаляха
майсторчето страхил - специалист
Travel_Mate написа:
Спасението е изкореняване, където неможе и прекъснеш корена, яко морска сол в/у остатъка и заравяш. След няколко години по тия методи и ще изчезнат. Аз вече се боря 3-та година и значително намаляха
:2thumbs:

И освен солта вземи залей дънера и около него с нафта(стига да няма наоколо културни насаждения) :2thumbs:
Johny - майстор
В този форум имаше един Емил от Враца. При аналогичен случай той каза - Раундъп/Глифоган/. Изпробвах метода и даде отличен резултат, който пролича пролетта независимо, че пръсках есента преди да опадат листата.
Успех!
Gofuss - специалист
Както знаем от старите градинари най силния хербецит си остава нафтата.....
  • 1
  • 2

Тема "как да се справя с това...." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: