Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами като гледам твоите мнения най- ти допадат, така че продължавай да се изказваш. Първонячално се заблудих, че търсиш съвет, а то се оказа, че търсиш съмишленик :) Между другото аз досега не съм ти препоръчал марка и модел(Райдера не го брой за препоръка), а само тип на помпата, като застанах зад препоръчата от колеги марка - Вило. Ако трябва да ти препоръчам марката с която най-често работя - това е Педроло. Всяка марка произвежда различни големини и мощности от даден модел и ти си избираш това, което ти е нужно. На Педроло най-малката е 600Вт - тази от линка, която е в промоция. Ама ти искаш с 280Вт да надуваш пожарникарски шланг - ами нема такова животно - пожарникар ти го каза :) .
filmatoplo - майстор
Така така -аз купувах два пъти помпа от акъл , по евтинка че неможа и 1,5 бара да качи. :wink:Педролото са читави 1към 1 с Грундфоса.
zimel - специалист
Колега Бикеридер_ :
Незнам точно каква ефективност търсиш (литри-ватове), нито каква градинка ще напояваш- пр. 10 м2, 300 м2, 500 м2, но за литрите които по-горе писах не са толкова големи нито помпата толкова много харчи(ток), колкото на теб ти се струва.
Много ми се иска да ти я демонстрирам лично , но за съжаление миналата година я разглобих (инсталацията де) и на мястото на сондажа и градинката "насадих" едно къщенце. Но все пак ако, настояваш ще те поканя вкъщи и ще я сглобя демонстрационно пред теб.
По въпроса за " мощната помпа ", да направя някои сметки:
Имам помпа с консумирана електрическа мощност 1киловат, която ми доставя изпомпана вода от сондата с дебит около 30 литра за минута, което прави около 1800 литра на час.
При цена от около 20 стотинки за киловат/часа електроенергия (защото и аз незнам точно колко струва, с техните фактури...) , имаш 1800 литра вода за напояване.
Ако поливаш примерно 5 часа, ЩЕ ИМАШ 9000 ЛИТРА ВОДА ЗА ЦЕНА ОТ ОКОЛО 1 ЛЕВ...
КАК ТИ СЕ ВИЖДА...СКЪПО ЛИ Е?
Това е разбира се , ако дебита на сондажа ти го позволява.
Ако имам някаква фундаментална грешка - МОЛЯ НЯКОЙ ДА МЕ ПОПРАВИ.
zimel - специалист
Днес се сетих за една много добра идея:
Попитай някой съфорумец дали няма някоя излишна вакуум помпа- пр. 40, 60 или 100 кубикова.
Та идеята ми е такава:
Слагаш един велосипед на стойка и връзваш помпата с верижна предавка към колелото, когато завъртиш педалите, помпата ще направи вакуум в някакъв голям съд (метален), който от своя страна ще засмуче водата...
Според мен това е напълно реална инсталация, без да хабиш и ват електроенергия.
АКО не ми вярваш , попитай експертите, обаче те ще започнат да ти обясняват колко много трябва да въртиш педалите...
Както казват французите "се ла ви" (такъв е животът).
шоп - майстор
Ха,ха,ха
така и септичната яма можеш да си чистиш с тази вакумка на педали:-)
bikerider_ - специалист
zimel написа:
Колега Бикеридер_ :
Незнам точно каква ефективност търсиш (литри-ватове), нито каква градинка ще напояваш- пр. 10 м2, 300 м2, 500 м2, но за литрите които по-горе писах не са толкова големи нито помпата толкова много харчи(ток), колкото на теб ти се струва.
Много ми се иска да ти я демонстрирам лично , но за съжаление миналата година я разглобих (инсталацията де) и на мястото на сондажа и градинката "насадих" едно къщенце. Но все пак ако, настояваш ще те поканя вкъщи и ще я сглобя демонстрационно пред теб.
По въпроса за " мощната помпа ", да направя някои сметки:
Имам помпа с консумирана електрическа мощност 1киловат, която ми доставя изпомпана вода от сондата с дебит около 30 литра за минута, което прави около 1800 литра на час.
При цена от около 20 стотинки за киловат/часа електроенергия (защото и аз незнам точно колко струва, с техните фактури...) , имаш 1800 литра вода за напояване.
Ако поливаш примерно 5 часа, ЩЕ ИМАШ 9000 ЛИТРА ВОДА ЗА ЦЕНА ОТ ОКОЛО 1 ЛЕВ...
КАК ТИ СЕ ВИЖДА...СКЪПО ЛИ Е?
Това е разбира се , ако дебита на сондажа ти го позволява.
Ако имам някаква фундаментална грешка - МОЛЯ НЯКОЙ ДА МЕ ПОПРАВИ.
Ами имаш грешка - ето ти помпа, която харчи на 1/3 от твоята велика помпа 1KW и вади на 2/3 от това количество вода - сиреч 300 вата мощност и 1200 литра/час. При тва ги вади от яка дълбочина. http://www.agro-teh.bg/product/817/pomp ... pumps.html
dragozow - майстор
Ако е за евтина тая помпа при мен е 79 лв, друг е въпроса колко работа върши.
LazarGanev - "Велик майстор"
Вибрационните помпи ти "Бибо" са вредни за кладенеца - много пъти сме го коментирали, те са за мазохисти. Че са евтини и лесни за монтаж и демонтаж - спор няма.

Тема "Помпа за поливане на градина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: