Всичко за дърводелството
cakev79 - специалист
Оня ден си направих нова дървена маса.Плота е орехов,а краката чамови.Лакирах,ако не се лъжа с Пастело.Решихме да полеем с приятели масата.Оказа се че където сме я намокрили има петна по лака.Предложете др лак,или не е от товяа проблема.
valat111 - специалист
Яхтен лак и преди да полеете, изчакайте да изсъхне добре.
housedoktor - майстор
Хубав лак на водна основа на 3 ръце с междинно прешкурване.Може тртетият слой да е безцветен е с добавка за устойчивост.Явно лака ти е изиграл номер ,не ми се е налагало да работя с Пастело
cakev79 - специалист
дайте сигурни марки
alata_69 - специалист
s-70 на er-lac
много е добър за тази цел
housedoktor - майстор
Ползвам предимно акрилните лакове на Оргахим.От скъпите лакове Сикенс и Ронсил ми допадат
simeonovvv - напреднал
Аз искам да попитам дали лазурният лак на оргахим, (алкиден), може да се прешкурва така?
Направих си една фигурка от орех, минах я с байц от орехови обелки няколко пъти и уж щях да я минавам със ситна шкурка след това, но се yплаших, че става много светло и го оставих както си е(съответно порите останаха) Не знам защо реших, че няма да е проблем.. :stock1: Сега след две ръце е белезникаво и няма гланц, дървото попива много.. Глупава работа, друг път ще мисля, въпроса е сега ще се оправи ли със шкурка?
ПС. В крайна сметка го изтърках, лака се мажеше, но пак стана. Сега е по-добре.

Тема "лак за дърво" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: