Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stanetzz - специалист
Цени можете да разберете другата седмица на Стройкото. Фирмата имаше щанд на есенното, и нагревател размер около А4 беше към 100-тина лева , ако не се лъжа.
А между другото, на сайта на фирмата има бутон "контакти", с телефони, GSM-и. НЕ вярвам да откажат информация за цени... :wink:
romanpm - майстор
stanetzz написа:
Цени можете да разберете другата седмица на Стройкото. Фирмата имаше щанд на есенното, и нагревател размер около А4 беше към 100-тина лева , ако не се лъжа.
А между другото, на сайта на фирмата има бутон "контакти", с телефони, GSM-и. НЕ вярвам да откажат информация за цени... :wink:
Та това са много бири :? :lol: с познания и възможности може да се направи , нужно е ниско напрежение и добро топлоотдаване :)
stanetzz - специалист
Ето тук http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... E0&start=0 съм описал подробно на 2-ра -3-та стр. , как аз съм го направил, с ниско напрежение, за доста по-малко пари.
BAlexandrov - специалист
pavelari написа:
фирма темира оод предлага релтани, които се залепят зад огледалото и бачкат на 220 волта, обезопасени са - temira.com
122 лв за 50х50 фолио!!!
BAlexandrov - специалист
Liliya написа:
има едно фолио с реотани което се залепя за обратната страна на огледалото и се включва към осветлението в банята, слагаш си го и забравяш

http://www.ecofloor-bg.com/pages/bg/eco ... roducts/12
50х50 - 85 лв без ДДС

ПП. Навсякъде са скъпи... гледах сега по сайтовете от 100 лв нагоре са при този размер :sad: Не мога да разбера кое му е скъпото на два листа PET фолио с нагревател между тях...
pavelari - майстор
А колко да струва - колко даваш и какво очакваш? Говорим за БАНЯТА все пак
BAlexandrov - специалист
Е какво като е баня, производствената цена надали има и 5 лв. Автомобилни подобни самозалепващи има по 20 лв. При условие че и огледалото ми толкова струва, не мисля, че трябва да е по-скъпо от огледалото - едно фолио е все пак!
pavelari - майстор
Автомобилни! - на 12 V с произход китай

Това трябва да затопли, да работи поне 5-10 години, когато изгори /ако изобщо скоро изгори/ това да не става с пробив на изолацията и изолацията да му бъде достатъчно надеждна като за 220 V.
Колкото до идеята за ниско напрежение - то изискванията за водоустойчивост и защита при дефектиране се пренасят върху захранването!!! Което захранване ще струва колкото две такива фолия.

Не подценявайте материята! Опитвам се да ви предпазя от това да попаднете в статистиките за нелепи жертви, използвали ефтини електроуреди в мокро помещение. Избора е Ваш.
BAlexandrov - специалист
Аз изрових една ролка с кантал останала ми от баща ми :)
Мисля някакво по-здраво фолио да залепя на огледалото отзад /но не съм измислил какво и от къде/, отгоре кантала ще подредя. Трябва ми около 900 ома за 50 вата при 220 волта за ~50х50 огледало, той е около 40 ома на метър... малко дългичко ще дойде. Отгоре мисля да взаимствам идеята с мрежа за топлоизолация, а може и отдолу да сложа една и цялото това да го намажа със силикон, за да се пакетира към огледалото.

Другия вариант е с трансформатор и на 12 волта, който да монтирам зад огледалото - и без това има една пукната плочка там - да я махна и да направя дупка в стената за трафа, а отгоре изолирана с нещо и силикон. Но пък трябва да е към 3 ома, което значи, че по-добре с някаква тел /имам май медна лакирана/, а не кантал.
pavelari - майстор
BAlexandrov написа:
фолио да залепя на огледалото отзад /но не съм измислил какво и от къде/, отгоре кантала ще подредя. Трябва ми около 900 ома за 50 вата при 220 волта за ~50х50 огледало, той е около 40 ома на метър..
Е те тука вече дигам рАце...

Тема "Как се прави огледало за баня с нагревател отзад" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: