• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bridge - специалист
http://prikachi.com/images/677/2434677t.jpg
Такива осветителни тела (не знам как точно се казват) са монтирани в банята. От време на време по някое угасва, но с леко разместване с отвертка, започва пак да свети. За жалост този номер вече не става. Каква може да е причината? Вероятно има лош контакт или нещо такова, защото доста загряваха. Дали да не ги сменя с по-качествена марка? Ако някой е имал опит с подобни - да каже.
moimoimoi - майстор
това луничка ли е?май да
щом като размърдаш и се оправя значи има лоша връзка някъде, само една ли прави проблем или всички?
те по принцип си греят яко защото крушката е халогенна
а може и проблема да е в самите фасунги ,от отплината да са умекнали пластинките им
трябва да ги изследваш и да им установиш точно проблема
blv - специалист
Съвет от мен-Смени ги. Доколкото виждам не са в противовлажно изпълнение т.е. търси такива дето са.
naB4o - специалист
Горят по-често ако крушките са сменяни с голи ръце; Първоначалното разместване е помагало но вече не помага понеже крушките сигурно са изгоряли; Също така сигурно не правят добър контак м/у фасунгите и кабелите; Аз съм с обикновени луни с IP достатъчно за банята ми
bridge - специалист
Ще проверя инсталацията и връзките.
naB4o написа:
Аз съм с обикновени луни с IP достатъчно за банята ми
Какво е това IP?
ArturDent - Почти Безобиден
IP адресс, като този на компютъра ти ;)
Сериозно: това е клас на водозащитеност. Има и такива класове за пожар и т.н.
skrijo - специалист
[quote="bridge"

]
Какво е това IP?[/quote]

Степен на защита .
bridge - специалист
Как да ги разпозная в магазина? Явно за баня трябва да са такива. Не знам какви са монтирани в банята.
naB4o - специалист
Във всеки читав магазин ще ти обяснят колко е влаго/прахо -устойчиво осветителното тяло което биха ти продали :)
pavelari - майстор
Това в магазините е като да питате в бриколаж! - "Най Убавите!"

много ще съм благодарен ако някой ми прати инфо за нещо с IP65 - луни, трафове и т.н. - сериозно!
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с осветлението в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: