Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
montoya - майстор
Има в един друг форум подфорум за дискусии на операционни системи и програми - всяко трето питане най - малко е свързано с "субтитрите ми излизат на йероглифи HELP"
Та мисълта ми е че хората не могат на откраднатата сиоперационна система да си оправят регионалните и езиковите опции, колегата който е пуснал темата не пита за офис пакета, а само за ексела вие ги карате да се учат тепърва на линукс да работят! Е нема къ да стане таа работа!
Мисля че е напълно прав
mitcd написа:
Брей какви почтенни хора има !?
Я си напишете номерата на Виндосите да видим дали са легални ??
Ама вие сигурно и за Zamunda и Arena не сте чували ?
Браво на момчетата ще ви връчим по един тиквен медал !

PS. Това за мерцедеса е интересно сравнение
gandonov - специалист
montoya написа:
... Та мисълта ми е че хората не могат на откраднатата сиоперационна система да си оправят регионалните и езиковите опции, колегата който е пуснал темата не пита за офис пакета, а само за ексела вие ги карате да се учат тепърва на линукс да работят! Е нема къ да стане таа работа! ...
Никой не го кара да си сменя операционната система.
Просто мисля, че колегата е останал с представата, че въпросната програма е безплатна.

Затова предложих алернатива - OpenOffice.org Spreadsheet, който е почти пълен аналог на MS Excel. И няма да му струва нищо.
Смятам, че ако колегата може да работи с Excel, няма да има проблем с OpenOffice.
Добре е човек да знае, че съществуват алтернативи.

А относно ученето:
  • (ArturDent даде добър пример с колите.)
    Ако искаш да караш кола, трябва да се научиш как се прави. И ако си се научил да караш Фолксфаген, лесно ще преминеш на Форд например.
    Същото е и с компютрите.
Не си "купувай" отново Microsoft XXX, само защото досега си бил с него. Проучи и алтернативите.
Това е най-добрия съвет, който бих могъл да дам.
mitcd - специалист
gandonov явно си напред в нещата ,но продуктите на „Майкрософт” са монополисти още от ДОС системите .Дори в училище се учат.И аз се дразня че светът се е абонирал за неговите продукти но това е положението.Има две алтернативи (пак повтарям –за БЕДНИ БЪЛГАРИ).Едната е твоята-другата е моята. Няма как да дам около 10 бондака за да се науча на Corel,AutoCAD или PhotoShop
montoya - майстор
Заинтригуван силно от убунту рекох да пробвам и понеже от горчив опит ми е ясно че при чиста инсталация и последвалите формати на твърдите дискове, реших да го инсталирам през уиндоус среда и да си ги имам двете ОС заедно. Инсталацията мина и сега пиша през убунтуту, но имам няколко въпроси. Нямам достъп до твърдия диск, файлова система, като това е грешката която изкарва http://store.picbg.net/pubpic/91/65/38f ... b69165.png
Другото питане което имам е свързано с инсталирането на флаш плеър необходим за работата на Опера браузъра. Как може да стане най - безболезнено! Като сваля .deb пакет и го стартирам излиза грешка "Неправилна архитектура i386" Според инструкциите от адоуб install_flash_player_10_linux.tar.gz пакета се инсталира като файла който е вътре в него трябва да се копира в директорията на опера, обаче ми изкарва че нямам права да да копирам в тая директория.
И не на последно място, възможно ли е да разкарам всякакви питанки за пароли!? Не успях и никакъв скайп да подкарам и още не мога да разбера защо, има програма за следене на работата на системите на компютъра, обаче никъде не открих данни за температурата на процесора, с какво може да я видя!? Имам и още въпроси, но мисля че за първо време тия са достатъчни :-D
gandonov - специалист
montoya написа:
...Нямам достъп до твърдия диск...
... "Неправилна архитектура i386"...
.... обаче ми изкарва че нямам права да да копирам в тая директория.
... възможно ли е да разкарам всякакви питанки за пароли!?
... Не успях и никакъв скайп да подкарам ... :-D
Отговори на въпросите ти:
  • 1. ...Нямам достъп до твърдия диск... - прочети грешката. Предлага да изпълниш една команда под Windows. Опитай с нея.
    2. ... "Неправилна архитектура i386"... означава, че си свалил неправилната версия на пакета. Ти си свалил 32битова версия (i386), а навярно си инсталирал Ubuntu 64bit.
    Правилният начин за инсталиране е описан в следващата точка.
    3. ... инсталиране на скайп, lm-sensors (за следене на работата на системата), и всичко друго ...
    Applications -> Software Center - и търсиш каквото искаш да инсталираш.
    Това е хранилище на всички програми, който би могъл да инсталираш на твоята версия. Хубавото е, че процесът е автоматичен и "глупако-устойчив". Няма начин да сбъркаш.
    4. .... обаче ми изкарва че нямам права да да копирам в тая директория ....
    Под Ubuntu ръчното инсталиране на софтуер се прави със sudo. (все едно Run as administrator под Windows).
    Препоръчва се автоматичното инсталиране, описано в горната точка.
    5. ... възможно ли е да разкарам всякакви питанки за пароли!?... - не ти го препоръчвам
Готов съм да отговарям на всякакви въпроси за Ubuntu. (Аз работя само на Ubuntu вече доста години)
Просто питай.
ArturDent - Почти Безобиден
gandonov написа:
Под Ubuntu ръчното инсталиране на софтуер се прави със sudo.
Човек и добре да живее, ползва ли Linux, накрая пак го докарва до терминала.
Иначе убунтуто за мен си оставя най-добрата дистрибуция, особено за "обикновения" потребител.
solo5 - майстор
velsi написа:
но и аз ти препоръчвам да не се занимаваш с флопи-та, а да си вземеш една флашка.
не пречи да си има и флашка и флопи щом я влече

P.S. мен флопито още ме кефи като машинарийка :-D

Тема "въпрос за Exsel" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: