• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
n_a написа:
ros6ko написа:
Идеята ми беше :? , дали гипсфазера директно в/у подовото ще пропуска топлина! Не си зададох правилно въпросчето. Sorry!! Е ли е по-добре 2см гипсфазер или 5см циментова замазка, за топлопредаване и изравняване?!
Няма под от само гипсфазер. Има под система от гипсфазер с разни други неща. Описан е по-горе. И е за изолация. Подиграваш ли се или си безкрайно невнимателен?
Отделно тия 5см замазка. Защо 5?!
При положение, че под подовото се слага подложка с кухини за тръбата, се чудех дали не може да се запълнят тези кухини по горе описаната технология и да се затвори с гипсфазер. А за замазката съм чувал, че трябва да е поне 3см за да не "пука"(а за над подово е "D"на тръбата + 50мм)!
mandata - напреднал
Самите плочи Гипсофазер не са изолация и ще предават топлината. Ако слагаш циментова замазка е прави около 3 см и по краищата сложи кант от 2 см. стиропор за топлинните разширения. Вярно е че може да се спука, но какво те бърка - няколко пукнатини в цимента? Нали над цимента ще има нещо друго - поне балатум, но имай в предвид, че балатума изпуска мирис при нагряване от подово отопление.
Благодаря! Смятам да сложа камък или гранитогрес (не съм фен на балатума).
Ivailo - помощник
каква трябва да е минималната дебелина на посипката
kaio666 - помощник
А ти като си си прочел домашното случаино някаде да е пишело за пожароустоичивост
quote="Ники"]
pesho написа:
sorry,greshkata e moja.gipsfazer-razlika ima razbira se ot gips kartona,no v tozi slu4ai po4ti ne.te sa za steni i tavani-za pod ne bih go izpolzval.uspeh

sorry,грешката е моя.гипсфазер-разлика има разбира се от гипс картона,но в този случай почти не.те са за стени и тавани-за под не бих го използвал.успех
Чудя се български учил ли си?
Нещо като Главни букви да знаеш че съществуват?
Човек не може да разбере за какво говориш изобщо!!!
В кой случай "почти няма" разлика?
Я вземи иди си прочети домашното!
Гипскартон - за стени.
Гипсфазер - за подове.
Както бях казал преди - попитай някой, преди да се изкажеш неподготвен и да се изложиш![/quote]
complast - специалист
Вчера си купих "Кнауф-Видифлоор"12.5мм,който е специално за под.
Смятам да го сложа двойно и отгоре трислоен паркет.
Чудно ми как някои "колеги" не схващат разликата м/ду гипскартон
и гипсофазер.Или се заяждат???
kretio74 - специалист
Почнал съм вътрешна изолация с Кнауф и минерална вата като попривърша ще постна снимки с преди и сега. Кнауфа е значително по здрав и надежден от гипс картона, това е моето мнение. :? ако имадруги разлики нека майсторите да пишат аз съм компютърджия не строител, ама попипвам това онова бащата е майстор и много помага с акъл :-D
wentii - специалист
КНАУФА е марка гипсокартон
valio_78 - помощник
Прочетох цялата тема, дори изгледах и клипчетата за сух под, но имам няколко въпроса. Първо да обясня за какво става дума, в къщи е дюшаме, отдолу има плоча, но няма пълнеж под дюшамето между гредите. Мисля да махна дюшамето и да сложа стиропор или фибран на нивото на гредите, отгоре някаква посипка за нивелация и после ГФ, а за край плочки. Кажете добре ли съм го решил, или дайте съвет?
limp3r - специалист
Гледам че темата е стара, но да питам: мисля да правя сух под и искам да питам тия плоскости Vidiwall ви са или Vidifloor? Питам защото на първата снимка се чете Vidiwall под ролетката. Къде може да се намерят такива плоскости. Прерових целия нет и не можах да намеря плоскост 1,5м на 0,5м гипсофазер с федер и нут. Че и на цена 7.50лв за кв.м. Има само Vidifloor Solo на цена 16лв за кв.м. Благодаря предварително.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Тема "Направа на сух под от Гипсофазер" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: