Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
тото - специалист
ebahti написа:
... аз за 10тина декара бани още не съм правил хидроизолации и рекламации не съм имал,ама нема лошо-то вече кво ли не измислиха да прибират парите на хората сигурно е по добре,ама дали има смисъл............айде наздраве :partyman:
ebahti, спор няма, че майстора с опит рутинно знае кое и как, защо и кога. И тогава наелият го човек си гледа финалния резултат и си плаща, без да се бърка какво има или защо нещо не е сложено.
Обаче когато човек реши сам да си прави банята започва да събира инфо и после рашава дали ще сложи еди-кво-си, или ще го спести. На всеки му се иска да си направи банята най-...
Аз сложих хидроизолация заради газобетонните стени и не мисля, че съм сбъркал. Съседните помещения са хол и спалня + коридора.

сола 180 написа:
Все мнения на хора дето не са направили и една баня.
Направил съм две бани досега. Първата преди около 20 години, с кисненето на плочките във вода и пр. И до сега се ползва без забележки. Направих и сега една и за нея писах.
Винаги пиша за неща, които са минали през ръцете ми, а не ей така... :)
plo4kata - специалист
искам да изкажа и моята технология, съгласен съм с 2 от мненията преди мен,за центроване на сифона и за правене на майките покрай стените.за сифона не бих казал точно центроване защото няма правилно геометрични бани,но го съобразявам с големината на плочките,така че да започна от най-видимата стена с цели парчета и на сифона да ми дойдат 4 ъгъла за да се получи ефекта на обърната пирамида,за което се споменава по-нагоре от един колега за 4 трийгълника.правя си аз майиките покрай стените-водоравни на ниво около 1% над фиксираният сифон и си тегля задължително земновлажна,армирана замазка трамбована със сила,като съм си запечатил сифона,после взимам си 1метров и по-къс мастар и остъргвам замаската от към ъглите на банята към сифона като слизам 10мм.под периферията на сифона така че после да ми остане наравно със залепените плочки(ако не е с регулируема розетка) и се образуват тези 4 триъгълника,минавам я с дричката внимателно и оставям да изсъхне.ако всичко е изпълнено внимателно не трябва плочките да ви създават проблеми с ъглите.целта е към стените да ви остане водоравна периферията,защото стените се започват задължително от пода,а не както публикуват снимки тук някой хора,от вторият ред.А що се отнася за хидро изолацията е задължителна!

Прикачен файл

015268909.jpg
015268909.jpg (128.19 KиБ) Видяна 3362 пъти

Прикачен файл

018463388.jpg
018463388.jpg (24.11 KиБ) Видяна 3362 пъти

Прикачен файл

018463393.jpg
018463393.jpg (14.68 KиБ) Видяна 3362 пъти

Прикачен файл

018982945.jpg
018982945.jpg (28.69 KиБ) Видяна 3362 пъти
Последна промяна от plo4kata на нед сеп 12, 2010 5:21 pm, променено общо 6 пъти.
kam34 - специалист
:lol: В момента ползвам такава правена преди 30г ама вече си е за ремонт, стените и пода са се напукали. Като пода е мозайка :? и се е пропукала доста на дълбоко че избиват мокри петна отвън. Само това чв трябва тотално да съборя старата и да я направя нова, както си му е реда ме кара да си направя нова баня на втория етаж на къщата. И едва тогава да почна старата, където работата ще е доста повече отколкото при новата, понеже ще имам доста къртене и преустройство.

Имайки опит от 30 годишната мозайка въобще не мисля да правя такава под плочките на новата баня. Въобще не става за каквато и да било изолация :lol:

Като си я направя аз ще я направя както трябва и с каквото трябва, за разлика от опита ми досега с майсторите които все претупват работата набързо и те оставят да им гледаш майсторлъка до следващия ремонт. :lol:

Тема "Под на баня." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: