Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Trifun - специалист
Колеги, препоръчайте ми, моля, лампи (осветителни тела) със следните характеристики :

1. Да светят силно (ярко)
2. Да не се загряват при светене (или да се загряват минимално)

Става въпрос за осветление на магазинче с площ около 9 кв.м. и евентуално на витрината му...

Благодаря предварително !
masteradmin - майстор
Спотовете за такава малка площ са идеални. Доказано е че психически хората пазаруват повече при добра светлина и лека музика. Билла и Метро са живо доказателство.
Trifun - специалист
Благодаря, Мастер !
За спотове за лунички ли става въпрос ?
Ако може някоя картинка или линк - да добия представа за какво иде реч ? :roll:
dimitar2s - специалист
Ползването на халогенни лампи от този тип обикновенно означава насочена светлина, относително голяма мощност и значително загряване.
Според мен икономичен и относително студен вариант е ползването на луминисцентно осветление, препоръчително с електронно палене.
Osiris - специалист
или като замениш обикновените MR16 със светодиодни получава се силна светлина малка консумация и малко греене :?
ELEMENTAL - специалист
Osiris написа:
или като замениш обикновените MR16 със светодиодни получава се силна светлина малка консумация и малко греене :?
и празен джоб. :-D
georgiarg - специалист
Спри се на един вид осветление, недей да смесваш луминесцентно с халогенно осветление, защото осветителните тела имат различни светлотехнически характеристики и на фона на луминесцентното осветление другото изглежда сякаш "мъждука".
Ако искаш насочено осветление има тела с рефлектори, които отвеждат топлината зад тялото и не нагряват осветяваната повърхност.
И както пише колегата masteradmin не пести от осветление.

Тема "Осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: