Всичко за дърводелството
blondster - специалист
Здравейте всички - бихте ли ми дали идея за самата конструкция за следния покрив ?

Изображение

Значи - мисля да е ето такава конструкция , но се страхувам , че има комин и наклона е точно към него - това се среща и при обикновен комин на къща , но все пак искам да попитам - може да кажете друга идея -

Изображение

Кажете също и с какви точно греди да се изпълни конструкцията - отгоре мисля да го покрия с " битумни керемиди " ?

зависи от конструкцията , но мисля да слагам олук и от двете страни и с една " У " - тка да го съединя с този , който слиза надолу - отляво на снимката .
EDI - майстор
Няма нужда от два ската, направи го едноскатен с наклон настрани от вратата.
crez - майстор
Ако го правиш едноскатен по съвета на EDI ще трябва да подзиждаш, а така предложения е много добре и правилно си решил да събереш отточнота вода в съществуващия водосток. Действай!
шоп - майстор
Присъединявам се към мнението на crez. Дори естетически ще изглежда по-добре.

Относно гредите...8/8 са ОК. Но ако имаш и 10 на 10 не е проблем. Направи си хубави обшивки към стените, сложи челни дъски и лакиран сачак на стрехата и ще е супер:-)

Успех и чакаме снимки.
blondster - специалист
шоп написа:
Присъединявам се към мнението на crez. Дори естетически ще изглежда по-добре.

Относно гредите...8/8 са ОК. Но ако имаш и 10 на 10 не е проблем. Направи си хубави обшивки към стените, сложи челни дъски и лакиран сачак на стрехата и ще е супер:-)

Успех и чакаме снимки.
ок , но на мен стрехата ми се получава от плочата и не искам да правя стреха с покрива / защото ще стане много голяма/ и сачак не ми е нужен - ще ги пусна гредите /попчетата / точно до края на плочата и само челна дъска - на нея ще сложа олуци и после воалит .

а обшивката мисля да я направя с воалита - преди това и ламперията и към стените / обшивката / ще ги намажа с битумен грунд , но има един проблем - стената , към която комина е долепен / е топлоизолирана с стиропор - как да залепя воалита или битумните керемиди като стиропора ще се стопи /от горелката / може би ?
GEORGI5959 - специалист
Ти нямаш нужда от съвет. Виждам, че всичко си измислил и решил правилно. Колкото до залепването върху изолацията, не се притеснявай. Нагрявай с горелката само воалита и го притисни към изолацията. Ако искаш да си по-сигурен маркирай с молив и грундирай с течен битумет грунд върху изолацията и тогава залепи върху нея, без да я загряваш.
GEORGI5959 - специалист
Искам да допълня. Не се вижда покрива на къщата, но ако това което си замислил го изпълниш с керемиди, визуалния ефект ще е много по-голям. Ако искаш воалита си го остави отдолу, но отгоре сложи керемиди, пък отиди отдалеч, погледни и се убеди как привлича погледа и гали окото. Нали гоним не само практичното и по-лесното но и естетичното. Един колега тук беше казал, че кеф цена няма.
blondster - специалист
От този тип ще са ми битумните керемиди -
Изображение

помогнете малко повече за обшивката на комина и към стените ?

разглеждам в интернет разни обшивки , но не мога да се реша как точно да стане - искам всичко да е един цвят - не керемидите един , обшивката друг и т.н. ?

и ще трябва ли да грундирам с битумен грунд ламперията и после да нагрявам битумните керемиди или те са си със самозалепваща лента ?

чудя се и нали няма да е по-лесно с воалит с посипка , но няма да е по-красиво = най-много ме притесняват обшивките ?

и как точно е правилно /това към стените / - да наредя първо воялита или битумните керемиди и после ОТГОРЕ да правя обшивката - има едни ленти ~ 40см като воалит с посипка да грундирам стените и да го залепя отгоре върху бит.керемиди или воалита ?

а към комина предполакам от горния ъгъл /наклон/ обшивката трябва да е отдолу / под бит. керемиди / и т.н.

мерси !
blondster - специалист
кажете и как да се справя с олуците - като ъгълът е по голям от 90 градуса ? а е желателно водата да отива във вече съществуващия водосток ?

Тема "Помощ - покрив ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: