• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
KnauFer - специалист
1115 написа:
8$ драйвера и 8$ диода.

Т.е. - около 25лв/диод+драйвер за него.
Казано честно не ми изглежда финансово обосновано.
А сигорно си ги поръчал от някои саит ?!
щото на мен ми казаха друга цена ...
Би ли споделил от къде си ги взе :)
Диодите са бъдещето :) спектърът им е фиксиран и ако вземеш 10 вата диод то ти получаваш 10в. лумени с спектър 5500 К (ако ти е бял диода ..)
Метал халогената лампа има доста голям спектър , вкл. УВ за които си плащаш като ток а всъщност никва работа не вършат ...
диодите са траини (ако са с радиотори) а лампите с високо налягане им пада капацитета след 3-4 месеца работа ...
натриевите лампи трептят (затова тря да са на 3 метра височина и с предпазител)- прецакват очичките
Ами това съм прочел в нета,реших да ви споделя ...
blv - специалист
Според мен основните предимства на светодиодите при уличните осветители са, че можеш много точно да корегираш ъгъла на заслепяване, което в БГ не се гледа като основен критерии, липсата на ПРА т.е. не те интересуват реактивните мощности, като кажем че изкарват 50 000 часа и нямат ПРА, някак си естествено е да имат по-малки експлоатационни разходи
1115 - специалист
Е ПРА предполагам е Пускорегулираща апаратура - и диодите имат.

Трябва им импулсно захранване с което регулират напрежението и тока на диода.
То пак има реактивна съставка.
Ще си поиграя пак - вярно са по-добри, но има и други фактори, които трябва да се преценят.

П.П. Нещата ги купих от ибей.
blv - специалист
1115 написа:
Е ПРА предполагам е Пускорегулираща апаратура - и диодите имат.

Трябва им импулсно захранване с което регулират напрежението и тока на диода.
То пак има реактивна съставка.
Ще си поиграя пак - вярно са по-добри, но има и други фактори, които трябва да се преценят.

П.П. Нещата ги купих от ибей.
Имах в предвид, че кондензаторните мощности (които са основен проблем) в този вариант са избегнати. Напоследък срещам доста проекти без компенсация на реактивна енергия
  • 1
  • 2

Тема "LED осветителни тела за външно осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: