Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
бейджан - напреднал
kapanec написа:
бейджан;Идеята ти е добра.Помисли за осветление соларни лампички люлки и др.Каква е тая програмка че и аз имам намерение за нещо подобно и от къде се тегли :) :?:
Ами програмата се казва PhotoShop аз от диск е свалих на компа не знам къде е има из нета.А за лампите да ще сложа от тия малките дето се зареждат през деня от слънцето и вечерта светят :).Дай скайпа да ми пратиш снимка ще се помъча да ти направя проект като съм свободен. :)
perko - специалист
според мен ще е хубаво да сложиш и малко цветя, между барбекюто и езерцето. Някакви по-високи, рози например, ще внесат доста уют в обстановката. Иначе евалата, много ми харесва има потенциал.
schuldiner - майстор
Илиян Илиев™ написа:
Според мен ще е по добре, ако успееш да възстановиш стария дувар от първата снимка и да продължиш по същия начин там където искаш да заградиш.
И аз съм на това мнение. Естествен камък, дърво и не твърде култивирана градина... Че инак много пластмасово изглежда.
Бейджан, тия лампички са жив та.ак. Твоя работа, ама туй прилича на селска къща - що всички се опитват да направят селското градско, като по-логичното е да се стремят към натуралното? Дори си мисля, че нещо старовремско ще стои по-добре в центъра на града, отколкото "луксозно" и "модерно" сред селото... Днеска са лампичките, утре ще са разни помпи, филтри, химия, уродливи риби, които минават за красиви, купешко барбекю от Практикер, пържоли от Кауфланд и въобще... За чий ни е да правим нещо, като ще е сурогат.
Градинар - специалист
Има един ръководен принцип - началото винаги започва с общото и се отива към подробностите.

Почни от функционалното.
Първо си направи един план на мястото. Реши какви елементи искаш да има в двора ти. Разположи ги на местата им. После виж къде ще има твърда настилка. Свържи елементите като съобразих входове, изходи, прозорци. Съобразявай се с баба, дядо, внуче, куче, котка и пингвин.

След като имаш основата, структурата на градината(в план), почни да мислиш за растителност, поливане, осветление.

Плана ще те спаси от много грешки, скрити бомби, излишни разходи.

Не казвам, че не може без план. Но дори и най-добрия майстор с доста натрупан опит, предпочита да работи по проект.
kapanec - специалист
Мерси .ще снимам точното място и тогава ще ти пратя снимката .скайпа ми е kapanec
ruzel - специалист
а басейнчето може с малко уклеец да го зарибиш:))), та мнаправо от масата на тигана :lol:
извинете за спама
nanna_77 - напреднал
Аз подкрепям Илиян Илиев да оставиш стария дувар .Рядко ще намериш добър майстор да зида камък.
бейджан - напреднал
Ми да то тази от камъните само ще и се направи една шапка от бетон и ще се измажат камъните докато стане гладко а там дето няма ограда ще се прави нова от бетонени тухли и тя също ще се мажи. :)
Илиян Илиев™ - майстор
Демек ще съсипеш каменната.

Ние ти препоръчваме да я оставиш в автентичния и вид, а не да я мажеш.
бейджан - напреднал
Здравейте.Почвам с първата част на проекта най интересната, а това е райграса.Значи където ще се сее райграс на пролет съм го обърнал с вила на дълбочина около 20см.Сега какво следва какво трябва да направя?Има малки тревички но зимата като завали снега ще изгният ли или трябва да хвърля няква отрова за да изгният?След това какво трябва още да се прави преди сеенето.Благодаря предварително :)

Тема "Моето дворче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: