Мнения и въпроси за хола
BALKY - специалист
Здравейте, искам да попитам ако някой знае...
Имам доста старо дюшаме, което е лакирано преди доста време.Идеята ми е да извикам фирма да го изцикли и после да си го фугирам и лакирам.Искам да го направя малко по-тъмно от сегашният му цвят..Трябва ли да го грундирам или пък да го байцвам с нещо преди да го лакирам с лак?А и какъв лак е най-добре да се ползва за такова лакира, защото по-магазините е пълно с различни видове лакове, но кой ли е най-подходящия?Ако някой е ползвал фирма за циклене и е доволен,нека да ми даде координатите и ..
Благодаря предварително :))))
Emerald - модератор
Принципно, има лакове, които едновременно и оцветяват дървото и има голямо разнообразие на тоналности. :?

Махнах повторената ти тема от другия форум. Не е нужно едно и също да се публикува по няколко пъти.
Profi Stroi - специалист
Фирмата която ще извикаш ще ти го фугира и лакира
Ако искаш някакъв различен лак от стандартния само си го купи и им го дай-останлото си е тяхна работа
nasco2 - специалист
Пробвай http://web.hit.bg/parketbg за оцветяването си купи баиц на сикенс или левис с другите не се получава добре когато става дума за големи площи.
Spokoiniq - майстор
Не се лакира с цветен лак, опърво не е толкова износоустойчив, и второ където го нараниш ще се вижда от самолет!Байц на сикенс и после хубав двукомпонентен полиуретанов, Дева примерно, с междинен шлайф след байца и след първата ръка лак.Всичко друго е смешно пестене на пари, което ще ти излезе двойно по-късно.Тоя под се прави веднъж на 10 години поне(освен ако не се влиза с обувки като офис), ако е направен като хората.
shadowman - майстор
Бре, по темата е.
housedoktor - майстор
Вчера завърших лакиране с оцветяване.Собственика имаше ограничени финанси .Използвахме водорастворим светъл лак на водна основа за оцветяване и 2 ръце лак за паркет с тефлонова добавка също на водна основа с прешкурване между слоевете .Резултата ми хареса

Прикачен файл

S6300852 (Small).JPG
S6300852 (Small).JPG (19.15 KиБ) Видяна 4437 пъти

Тема "дюшаме лакиране" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: