• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
BlackBone - помощник
Здравейте колеги.

Искам да сложа телевизора със стойка на стената, обаче искам стойката да има такава функция с която когато хвана телевизора да мога да го изместя нагоре. С две думи да мога да променям позицията на телевизора нагоре. Разрових се в интернет, но не видях нищо подобно. Мисълта ми е дали няма да може да се измисли някакъв механизъм с амортисъорче или нещо подобно.
Благодаря предварително на всички.
BlackBone - помощник
Никой ли не може да помогне ? :П
bisplus - специалист
Само ъгъла на гледане ли искаш да променяш или целият телевизор да се мести на горе-на долу? Какъв ход дтрябва да има? Какъв е телевизора? Колко тежи?
BlackBone - помощник
Искам целия телевизор да се мести нагоре ако е възмойно с една дължина. Както седи на стойката само нагоре да се мести. Телевизора е ЛСД Самсунг. Предполагам тежи около 30-35 кг.
Това което пропуснах да кажа е че над самия телевизор има две рафтчета за книги. Идеята е телевизора да е закачен със стойката под рафтовете а да може да се изтегли нагоре и малко напред за да може да застане пред рафтовете. Ще се опитам да приложа снимка.
BlackBone - помощник
това е снимката

Прикачен файл

12112010230.jpg
12112010230.jpg (29.98 KиБ) Видяна 7921 пъти
BAlexandrov - специалист
От ергономична гледна точка екрани разположени високо не е добре - погледът ти дълго време да е насочен нагоре. Трябва да е на нивото на очите или малко под тях.
BlackBone - помощник
Мда съгласен съм. Но случая е такъв, че в момента телевизора седи ниско. Като го сложа на стойката ще доийде на нивото на очите, обаче когато легна на дивана да гледам пак идва ниско и търся вариант с който да мога даго изтегля нагоре. Разбирате ли ми идеята сега ? :)
bisplus - специалист
Мен ако питаш не се занимавай с глупости.
stefan_gb - специалист
Има фабрични стоики на които избираш на каква височина да го монтираш, тоест едната част от стоиката е неподвижна захваната за стената а другата част от стоиката е монтирана на Тв-то, като неподвижната има няколко нива на която се окача другата. Но явно ти искаш постоянно да го местиш нагоре надолу ....
Телвизора не тежи по вече от 15-17 кг.
Аз лично смятам че разлика във височината от 10 см не е проблем ако го сложиш постоянно да си е на стената и да не го местиш.
wizli - специалист
телевизора ти не е много голям - има стойки с промяна на ъгъл в две посоки,
много по-лесно отколкото вертикално.
Върши повече работа, че и на поде може да легнеш,
за гимнастика да кажем... :-D
  • 1
  • 2

Тема "Стойка за телевизор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: