• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Здравейте на всички!
обръщам се към всеки ,който може да ми даде съвет!
През терасата на апартамента ни минава водосточна тръба ,чиято цел е да събира водата при миене на терасата.Да обаче половината от съседите над нас ,а ние сме на 1 етаж са си изкарали кухните на терасата и съответно мръсния ка нал на мивките им е вкаран във въпросната тръба.Вече сме се наводнявали три пъти. Дайте ми моля Ви идея как да се справя с проблема?
Сложихме по дебела тръба но и това не помага.
Мъжът ми иска да я изкара навън и да я изолираме с гипскартон за да сеотървем от гадната миризмаи другите да си берат ядовете
Justy - майстор
Гемеджиева, не казвай само че този олук се оттича пред блока - ще ти повярвам, ама ще попсувам :x Това си е забранено, ама забраните важат в нормални държави. Иначе ХЕИ - то би трябвало да ги ошлайфа яко.
Emerald - модератор
Забранено е разбира се. Аз бих се разправяла със съседите по административен път вместо също да се впускам в нарушения. :?
любител - специалист
Дами и господа, :)

Май никой от Вас не е виждал изпълнение на строеж с оттичане на водосточните води от покрива и терасите по вградена система изливаща се в канализацията.

Е, аз живея в такъв блок и за обяснение ще кажа, че блока е стар, 1974 г. завършен, системата е изградена с чугунени тръби и има на всяка тераса вграден сифон.

Подозирам, че проблема на дамата с миризмата идва точно от сифона, което си е проблем и в баните ако той е сух.

Това е от мен. Ако питащата потвърди, че става дума за такъв градеж просто бих я посъветвал да си налива редовно вода в сифона или да го запушва с нещо като не го ползва.
да justy нещата с олука стоят точно така както предполагаш.
по отношение да си търся правата по административен път мисля че в тази държава няма нищо да стане.
така че моля ако имате някаква рационална идея моля споделете
миризмата е малък проблем ,аз се страхувам от наводнения.
любител - специалист
Леле, тия хора, твоите съседи съвсем я карат през просото.
И искаш да кажеш, че всичко това се стича пред блока, може би и пред входа дори.

Ако имате домоуправител опитай да провокираш диалог с него по въпроса. Заплаши го с ХЕИ или подаване на иск в съда за самоуправство. Има си закон за етажната собственост и за подобни простотии могат да бъдат осъдени комшиите. Остави разните институции регулиращи строителството. С тях ми се струва, че няма да имаш успех изобщо.
Пък ако искаш да вдигнеш повече аларма намери някоя медия да отрази случката.
С тиха дипломация нищо няма да постигнеш, ритай и викай силно да те чуят.
Теди - специалист
Запуши я да им прелее и на тях мамицата им! :evil:
rendo - специалист
2 варянта ако канала се стича на улицата .
аз лично когато ме нервят съседите наливам разредител за блажна боя.
той е по лек от водават и се капсолова по стените на трабата

и колкото и вода да наливаш нема махане а и в трабите е влажно и топло и и ако нагоре сифоните не са много хубаво както предполагам в тозаи случай както е при вас от тва правене всеки кой как знае нагоре направо не може да се спи от мизирмза.

втория варянт в оделението което е на вашия етаж пробиваш една малка дупка с дрелката и набиваш пенополиоретанова пяна колкото поеме повече .

до тебе няма да стигне водата ама не им блазе на тея над тебе още на 2-рата вечер , пяната няма да се измие тъй като от влагата тя ускорява процеса на раздуване .

ако си мислиш че с разговори ще се оправиш забрави щом това е масова практика в вашия вход.

ако обаче трабата си е вързана към канализацията ти остава само да търсиш къде може да има стеснение или боклуци. ако имаш ревизионен отвор не е лошо да се бръкне с една стоманена тел да се види за ко иде реч.

Уви проблемите от естество "гадни комшии" са най неприятно но все пак или ще го измислите справедливо и правилно за всички или да си гледат работата.
любител - специалист
Това с монтажната пяна има голям недостатък.
Какво става като се наложи да го отпуши все пак.

Нека да се уточни с какви тръби е направена системата, защото бе казано, че е правена замяна с по-широка на въпросната тераса.
Питам се това без къртене ли е правено и изобщо тези тръби поцинковани ли са, ПВЦ или други.
Питащата сигурна ли е, че тези тръби не прихващат и вода от покрива, а не само от терасите, което се оказва проблем ако има обилни валежи. Тогава се получава и несравнимо по-висок напор от този на изтичаща от мивки вода.
От къде става наводняването, през сифона или през фуги.
И запушва ли се тръбата под тях накъдето се оттича и с какво се запушва.
  • 1
  • 2

Тема "помощ,моля!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: