Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vvk79 - специалист
Колеги на работата имам едни трифазни нагреватели два свързани паралелно и мисля че са свързани в звезда. знам и мощността и тока и съпротивлението между фазите ама нещо неми излизат сметките.
Искам от съпротивлението да изчисля колко е мощността.
съпротивлението между две фази по уреда излиза 44.5 ома и незабравяйте че са два паралелно
тока който измерих си беше по сметките за 8 000 (два по 4 000) 11.5 А
напрежението предполагам е около 400 волта
mirk - майстор
Два нагревателя в паралел с общо сумарно съпротивление 44.5Ω. Сумарна мощност на групата P=U^2/R = 400*400/44.5=3 595W на групата.

Я дай точната схема на свързване, къде се подава напрежението и как е измерено това 44.5Ω. Нещо ме съмнява тази постановка.
vvk79 - специалист
тази формула доколкото видях важи при постоянен ток.
мисля че достатъчно добре описах нещата и на мен не ми излизат сметките
явно пропускам нещо съпротивлението съм го измерил с мултицет между линейните проводници( на щепсела)
какво ли не смятах какво ли не чертах и се въртя в кръг
имам и друг често нов и него мерих и на него ми показа 44.2 ома
единственото което не съм погледнал дали наистина с в звезда но утре и това ще направя. Но предполагам 90 процента че са така
gorgidanchev - специалист
vvk79 Колега май пишеш за парогенератори :?
Johny - майстор
Тези неща ги учеше моят син в 6-ти клас по физика.
Няма такова животно - "два свързани паралелно и мисля че са свързани в звезда". Губят ти се уроци по физика. Звезда заначи три фази на всеки край, а другите 3 края свързани в общ звзден център. Всичко това го пише в нета , но къде те пращам, като не си могъл да прочетеш от линка за Мощности в трифазните вериги.
Мисля, че каквото и да ти каже човек е без полза, защото въпросите ти, меко казани, са некомпетентни. :-D
vvk79 - специалист
gorgidanchev написа:
vvk79 Колега май пишеш за парогенератори :?
Абе колега ти направо яко ме разсмя ха ха ха какви парогенератори те гонят аз даже незнам какво представляват ха ха ха
vvk79 - специалист
Абе Джони и ти ме разсмиваш знам какво е звезда ха ха ха (не тези на небето) а ако неможеш да си го представиш твой си проблем
Ако ти кажа два нагреватела по 4 киловата свързани на едно захранване
става ли ти ясно?
Johny - майстор
Ето - чети и смятай. Надявам се, че поне закона на Ом знаеш, за да изразиш тока чрез U и R.
Омръзна ми да се занимавам с теб. Kакво значи едно захраване - фаза+0=220 V и две фази = UL = 380V.

Прикачен файл

Untitled.jpg
Untitled.jpg (54.65 KиБ) Видяна 6574 пъти
Последна промяна от Johny на ср дек 01, 2010 9:26 pm, променено общо 1 път.
stoian64 - специалист
vvk79 написа:
Абе Джони и ти ме разсмиваш знам какво е звезда ха ха ха (не тези на небето) а ако неможеш да си го представиш твой си проблем
Ако ти кажа два нагреватела по 4 киловата свързани на едно захранване
става ли ти ясно?
Ако не представлява проблем,качи схемата.Успех!
vvk79 - специалист
Абе меко казано Колега не ми давай формули ами дай резултат я сметни на 8 000 вата по твоята формула колко е тока 11.5 нали е тогава какво се чудиш и какво говориш немога да разбера завършил съм автоматизация на производството (висше) и работя от 6 години в завод като електротехник и поддържам 50- 60 машини от 5 -6 националности айде да не си мерим пишките а да обсъждаме поставените въпроси
[/img]

Прикачен файл

shema.jpg
shema.jpg (10.74 KиБ) Видяна 6553 пъти

Тема "трифазен нагревател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: