• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 154
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
marian1 - майстор
аз също се паля по разни такива щуротии, и на сайта на канадците има цена на това което дадоха като изработка 1200$ ( канадски ) за 30 ампр модел - според вас как е като цена?
boltik - специалист
Мисля,че нещо такова малобюжетно ни трябва:

http://www.youtube.com/watch?v=Rns8zr8g ... detailpage
Майсторягата - помощник
Нямам претенций за авторство , просто споделям мнение ! Това на снимката е мое произведение , като генератора е "магнет" от скутер с постоянни магнити и дървени перки ! Сега правя нов , като пренавивам динамо с постоянни магнити от трактор ДТ54 и перка с 6 елемента ! Като го пусна ще кача снимки ! Идеята е охрана на пчелин , като генератора ще зарежда 4Ah батерия , достатъчна за излъчване на сигнал , диодно осветление , радиоприемник ..........! :rock: Някой , ако има идеи за малогабаритен и ефективен генератор нека сподели ! :)
PCL82 - майстор
Майсторягата написа:
Някой , ако има идеи за малогабаритен и ефективен генератор нека сподели ! :)
Пробвай с някой стъпков мотор с повече полюси.
Майсторягата - помощник
Пробвах , но явно в многото полюси е проблема , защото до едни обороти добре , но после КПД пада рязко !
sstefanov - майстор
Това може би ще е интересно на някой (на руски е):
http://datagor.ru/practice/diy-tech/115 ... rbiny.html
edemy2001 - специалист
Ето моя, всъщност вече не е мой, защото го продадох... :) . Данните му са 100 W при 10 м/сек. вятър - 650 оборота. Сега правя следващия - 350 W. Предполагам, че до един месец ще е готов. Като го завърша ще публикувам снимки.

Прикачен файл

PICT0586a.jpg
PICT0586a.jpg (78.9 KиБ) Видяна 5482 пъти
KnauFer - специалист
страшен си бате :)
boltik - специалист
Какви предимства има пред другите витлови?
edemy2001 - специалист
KnauFer написа:
страшен си бате :)
Чак пък страшен! :roll: Не бих казал. Мисля това да ми е бизнес и затова се постарах да натрупам знания.
boltik написа:
Какви предимства има пред другите витлови?
Не разбрах въпроса? Пред кои други витлови!? Ако имаш в предвид китайските, не смятам да ги коментирам изобщо.... Този от снимката и този който започвам в момента да правя, започват да отдават енергия към акумулаторите при скорост на вятъра около 2.0 - 2.3 м/сек. Максималната мощност достигат при около 10 м/сек. скорост на вятъра.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 154

Тема "ветрогенератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: