Мнения и въпроси за хола
Sport1.3 - помощник
Не знам дали тук е мястото на тази тема, но все пак-
Може ли да се боядисва и по-точно с какво холна секция?
Не знам как точно да Ви я опиша, но е модел от 80те години, водеше се по-модерна, но не е нищо кой знае какво. Черна на цвят.
И понеже я раздвижих и по разрязах с какво и как да я обкантя?
Искам да я боядисам или облепя в тъмно кафяв цвят.
Чакам съвети и предложения :)
Благодаря предварително!
Emerald - модератор
Моето предложение- с нищо да не облепваш, а да я боядисаш. Има десетки, сигурно и стотици много красиви варианти за faux finish за мебели. :? Дай да я видим тази секция и ще и измислим вариант за втори живот така че и "родната и майка да не я познае"! :lol:

Защо точно кафява? Какъв стил искаш да и придадеш? Ако може и някоя-друга снимка на помещението в което ще я сложиш, най-добре! Така най-добре ще се видим какво и "отива" повече. :)
Sport1.3 - помощник
В момента не мога да дам снимки, но и това ще направя.
Emerald написа:
faux finish за мебели. :?
Разкажи с две думи :) Каква е разликата между него и боядисване с боя или е същото-просто модерен израз?

Проблема е, че има и места, на които се вижда дървото-там където рязах! Трябва да го обкантя ли ?
Emerald - модератор
Нищо не мога да кажа за обкантването и оформянето въобще, преди да я видя.:?

Faux finish не е просто боядисване. Това е боядисване с определена техника за постигане на определен декоративен ефект. Техниките са безброй- от създаване на изкуствен релеф, през подчертаване на съществуващ, през изкуствено състаряване по най-различни начини, през имитация на най-различен камък и каквото се сетиш още.
Какво ще и е най-подходящо на секцията и как се прави, ще си поговорим като я видя. Савчев и той може да предложи нещо, пък може и мен да научи на някой нов ефект... :roll:

Ако имаш желанието, разбира се, не просто да и теглиш една боя, с която да се ядва, а да я направиш още по-хубава отколкото е била като нова. :)
Една проста боя мисля, винаги можеш да и теглиш.
tuninghuman - специалист
Emerald много добри съвети. Благодаря!
borkata3000 - специалист
Аз също ще правя ремонт на старата секция, частица от която се вижда на снимката. След като режа от нея, добавям елементи и т.н., да я реализирам по скица, ще трябва да я изшкуря с виброшлайфа, за да може да хване новата боя. Но въпроса ми тук е, трябва ли да се нанесе междинен слой между плоскостта и новата боя, нещо като шприц кита за колите или свалянето на гланцирания слой ще е достатъчно?
Изображение
Emerald - модератор
Доколкото виждам на снимката, това е фурнир и няма да стане с виброшлайф. Той е прекалено тънък и ще го смъкнеш целия. :?

Мини с една дребна шкурка, изтрий прахта с влажен парцал, мини с грунд за съответната боя и тогава боядисваш.
Калфа - помощник
Привет и от мен! Виждам , че няма нови мнения, но понеже темата е актуална и за мен , ето снимки на секцията ми и на стаята, където след освежаването и прекрояването й ще се помещава.
Надявам се на идея за това с какво да боядисам секцията и какви кантове да ползвам.
На снимката вероятно си личи , че вече съм префасонирал секцията :lol: - рафтовете с ТВ и стереото са лично творчество с подръчни средства. Сега обаче се налага повторна интервенция - трябва да се получи нещо по-актуално като дизайн : нисък модул за ТВ и нещо окачено с лавици.

Прикачен файл

DSC02170.JPG
дневната
DSC02170.JPG (84.24 KиБ) Видяна 36084 пъти

Прикачен файл

sekcia1.JPG
секцията в сегашният й вид
sekcia1.JPG (163.32 KиБ) Видяна 36085 пъти
Emerald - модератор
Калфа, извинявай, не съм видяла мнението ти. Дано да влизаш още, отзови се ако поглеждаш. Ще пробвам да ти измисля нещо. :?
Хвърли един план на стаята ако можеш за да се ориентирам какво най-добре да бъде!
Emerald написа:
Калфа, извинявай, не съм видяла мнението ти. Дано да влизаш още, отзови се ако поглеждаш. Ще пробвам да ти измисля нещо. :?
Хвърли един план на стаята ако можеш за да се ориентирам какво най-добре да бъде!
Здравйте, моята секция е почти същата, само отворените пространства са по-малко. Много бих искала някакви идеи и техники за боядисване - с каква боя е най-добре да се направи за да не стане просто като едно оцветено петно. Цветовете в стаята ми са бяло, морско синьо, тъмно синьо и ярко наситено жълто.

Благодаря!!!

Тема "Боядисване на секция" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: